Política

Els crítics d'ERC preparen candidatura al congrés per rellevar Carod i Puigcercós

Després de la conferència nacional del 20 d'octubre, els crítics d'Esquerra Independentista han decidit fer un pas més

El sector crític d'Esquerra que lidera el diputat Uriel Bertran, Esquerra Independentista (EI), ha decidit presentar una candidatura alternativa a l'actual direcció de Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós de cara al pròxim congrés del partit, previst per a l'any que ve. Així ho anunciaran durant la presentació del llibre del moviment, divendres que ve en un acte a Barcelona.
Els crítics són partidaris de presentar candidatura a la secretaria general i a la presidència i apel·laran a la necessitat de separar els càrrecs de govern dels de la cúpula del partit per intentar plantar batalla a Carod i Puigcercós amb l'objectiu que ERC aconsegueixi "30 diputats" a les pròximes eleccions al Parlament.

Després de la conferència nacional del 20 d'octubre, en què l'esmena que va defensar Bertran -que demanava dotar de més ambició nacional el pacte de govern amb el PSC- va rebre el suport del 43% de la militància, els crítics d'Esquerra Independentista han decidit fer un pas més i estan treballant per constituir un equip d'una quinzena de persones crítiques amb l'estratègia de la direcció republicana. El document que faran públic divendres defensa la separació de poders, "un model de partit amb què ERC va aconseguir el 2003 els millors resultats de la seva història".

Reunió amb Carretero
Bertran, que gairebé amb tota probabilitat es presentarà a la secretaria general, té previst reunir-se amb les diverses sensibilitats del partit per exposar-los les seves intencions i dedicarà els pròxims mesos a intentar eixamplar el suport a la seva candidatura. El dimarts 6 de novembre va explicar el seu projecte a Joan Carretero, l'impulsor de Reagrupament, l'altre sector crític d'ERC. En una reunió a Puigcerdà, Bertran va anunciar a Carretero que treballa per configurar una direcció que aglutini diverses veus crítiques, també la de RCat. Carretero va rebutjar ser en el projecte.

El gest de Bertran força a posicionar-se en els pròxims mesos el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós. El qui fa un any era un dels seus homes de confiança estudia ara enfrontar-s'hi a les urnes davant de la militància. De moment, la proximitat de les eleccions generals ha fet aparcar les discrepàncies públiques entre Carod i Puigcercós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos amb la pena pels ERO anul·lada pel TC

barcelona

La coordinadora no vol canviar el recorregut de la protesta contra la visita reial

LLORET DE MAR
política

Demanen excloure de l’amnistia el policia que va ferir l’home que va patir un atac de cor el 1-O

barcelona