Política

Zapatero: l'alta velocitat a Barcelona "arribarà aviat i arribarà bé"

Diu que s'estan construint i a punt de posar en servei 2.000 quilòmetres d'alta velocitat ferroviària "per vertebrar el país"

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha garantit avui que l'alta velocitat ferroviària "arribarà aviat i arribarà bé" a Barcelona, encara que ha subratllat que fa temps que hauria d'haver-ho fet.

Zapatero ha estat preguntat de nou per la data en la qual podria estar en funcionament el TGV a Barcelona en la seva compareixença davant els periodistes després de visitar a Lleó les obres de la seu de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació i en la jornada en la qual el Govern havia previst inicialment que s'inaugurés el tren d'alta velocitat a la capital catalana.

Zapatero ha subratllat que Espanya està vivint un procés històric d'avanç en infraestructures, ja que en l'actualitat s'estan construint i a punt de posar en servei 2.000 quilòmetres d'alta velocitat ferroviària "per vertebrar el país".

Després de recordar el problema que ha impedit complir la previsió que s'inaugurés avui l'arribada del TGV a Barcelona, ha subratllat que l'alta velocitat "arribarà aviat i arribarà bé".

"Fa temps que Catalunya hauria d'haver tingut alta velocitat, i en aquests quatre anys hem fet un esforç molt important perquè això sigui la culminació d'un desig que pugui ser present a tots els catalans", ha afegit.

Alegria de la societat catalana
Zapatero s'ha mostrat convençut que la societat catalana s'alegra que l'alta velocitat arribi a altres llocs (demà ho farà a Segòvia i Valladolid, i l'endemà, a Màlaga) i ha dit que gràcies a la "molt bona evolució" i gestió de l'economia espanyola, aquest any hi haurà un superàvit en els comptes públics de prop del 2% del PIB.

"Això no passa a cap país dels importants europeus, i la resultant de tot això -ha continuat- serà que el 2010 serem el país amb més quilòmetres d'alta velocitat del món, i Catalunya tindrà totes les seves capitals connectades per alta velocitat".

Això ha dit que és fruit d'un esforç col·lectiu que representarà progrés per a Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Protestes a Israel pels nous mesos d’ofensiva bèl·lica a la Franja

barcelona
estat francès

La participació a les legislatives es dispara a la tarda fins al 59,71%

barcelona

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona
política

Illa vol resoldre el problema de l’habitatge amb ERC i els comuns

barcelona
política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona