Política

hong kong

Hong Kong condemna un fotògraf per infringir la llei de l’himne nacional

Ha estat sentenciat a tres mesos de presó

Un tribunal de Hong Kong ha condemnat aquest dijous a tres meses de presó a un fotògraf per inserir una cançó reivindicativa en un videoclip que celebrava la victòria d’un atleta durant els Jocs Olímpics de Tòquio, convertint-se en la primera persona a ser jutjada en virtut de la llei sobre l’himne nacional.

Una magistrada del Tribunal Oriental ha condemnat el fotògraf Cheng Wing-chun per haver substituït l’himne nacional per la cançó Glòria a Hong Kong en un vídeo difós a la xarxa social YouTube, infringint així la legislació, segons recull el rotatiu South China Morning Post.

Explica l’agència Efe que segons la jutgessa del cas, Minnie Wat, la sentència busca un efecte de “dissuasió”, atès que “l’himne nacional és un símbol de la dignitat i la integritat territorial d’un país”.

A principi de mes, el fotògraf va ser declarat culpable d’“insultar l’himne nacional”, tot i que ell va defensar la seva innocència. Finalment, el tribunal ha considerat que el processat havia insultat la Marxa dels Voluntaris en substituir-la per una cançó de protesta i utilitzar-la juntament amb les imatges de l’atleta hongkonguès Edgar Cheung Ka-long, que va obtenir la medalla d’or d’esgrima en floret en les olimpíades de Tòquio el juliol de 2021. El videoclip “permetia interpretar que els espectadors aplaudien la cançó de protesta després que aquesta s’escoltés durant l’entrega de medalles a Cheung”, diu la sentència. Es tracta de la primera sentència d’un jutjat penal contra l’himne de les protestes de 2019.

A principi de juny, el govern de Hong Kong va demanar a l’alt tribunal de la ciutat una mesura cautelar per prohibir la difusió de Glòria a Hong Kong, tema vinculat a les manifestacions antigovernamentals de 2019, per les seves suposades “intencions sedicioses”.

El Departament de Justícia va demanar les cautelars per “impedir que es difongui o s’interpreti la cançó amb la intenció d’incitar a altres a la secessió o amb la intenció d’insultar l’himne nacional”, així com per “salvaguardar la seguretat nacional i preservar la dignitat de l’himne nacional”.

Glòria a Hong Kong és una cançó de protesta composta i escrita per un músic sota el pseudònim de “Thomas dgx yhl”, tot i que també van contribuir internautes del fòrum LIHKG, que va ser particularment actiu durant les massives protestes que es van desencadenar a l’antiga colònia britànica el 2019.

Per alguns residents a Hong Kong, inclosos els partidaris de la independència i del desmantellat moviment a favor de la democràtica, la cançó representa una manera de reivindicar les seves posicions davant una cada vegada més gran integració del territori amb la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona