Política

Conflicte bèl·lic a l’Est d’europa

S’intensifica la batalla dels drons entre Rússia i Ucraïna

Una quinzena d’avions no tripulats ataca Kíiv i set aparells ucraïnesos sobrevolen la ciutat russa de Kaluga, a 600 Km de la frontera

Un atac d’artilleria a Kherson fereix vuit persones provoca un incendi a la catedral

Els drons han protagonitzat aquest dijous l’actualitat de la guerra d’Ucraïna. Aparells no tripulats tant russos com ucraïnesos han atacat objectius enemics lluny del front.

La defensa antiaèria ucraïnesa ha abatut una quinzena d’aparells russos de fabricació iraniana Shahed 136/131 kamikazes llançats des de Briansk contra la capital. Segons el governador de la província de Kíiv, Ruslan Kravtxenko, no hi hagut ferits ni danys per l’atac. Kíiv ja havia patit dimecres l’atac d’una desena de drons.

Segons l’estat major de l’exèrcit, en les últimes 24 hores les defenses ucraïneses han abatut un total de 35 drons russos, set dels quals eren aparells de reconeixement.

El ministeri de Defensa rus també ha informat de la destrucció de set drons, en aquest cas ucraïnesos, a la regió de Kaluga, a uns 600 Km de la frontera amb Ucraïna. Segons el comunicat militar, l’“intent d’atac terrorista de Kíiv” no ha deixat víctimes. Kaluga, coneguda com la capital del motor perquè acull diverses fàbriques de la indústria automobilística russa, limita al nord-est amb la regió de Moscou i al sud amb la de Briansk, fronterera amb Ucraïna.

En les últimes setmanes Kíiv ha ampliat l’abast dels seus atacs fins a Moscou. Els seus aparells van colpejar diumenge i dimarts passat un mateix gratacel al districte financer, la Moscow City.

Atac a Kherson

D’altra banda, Rússia ha llançat avui atacs d’artilleria contra el centre de la ciutat de Kherson que han provocat un incendi a la catedral de Santa Catalina i han ferit vuit persones, inclosos quatre bombers que han anat a extingir el foc i han estat afectats per un segon atac.

L’artilleria russa també ha assolit un troleibús i ha ferit tres passatgers i un vianant. Un altre obús ha caigut contra l’edifici que acull el consolat grec, que està fora de servei des de l’inici de la guerra.

Ofensiva a Kupiansk

Al front terrestre l’atenció se centra en la ciutat de Kupiansk, un nus ferroviari clau per als dos bàndols, on Rússia ha desplegat uns 100.000 soldats i continua a l’ofensiva.

El portaveu del ministeri de Defensa rus, Igor Konàixenkov, ha assegurat aquest dijous que les “unitats d’assalt de l’Agrupació de Forces Occidentals han realitzat accions ofensives en un front ampli i han millorat les seves posicions”.

Des de Kíiv afirmen que els soldats ucraïnesos que defensen aquesta zona han provocat moltes baixes a l’enemic i han neutralitzat el gruix de les forces russes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona