Política

Conflicte bèl·lic a l’Est d’Europa

Un atac rus contra Lviv destrueix un magatzem d’ajuda humanitària

L’última onada de drons ha deixat almenys un mort i un ferit a la província occidental

Les defenses antiaèries han interceptat 27 dels 30 aparells kamikaze involucrats en l’operació

L’últim atac rus amb drons ha colpejat la província de Lviv, a l’oest del país i lluny del front. El raid ha deixat almenys un mort i ha destruït un magatzem d’ajuda humanitària de l’església catòlica.

Rússia ha llançat durant la passada nit i matinada una trentena d’avions no tripulats i un míssil balístic cap al sud, centre i oest d’Ucraïna, segons la força aèria ucraïnesa. D’acord amb la mateixa font, les defenses antiaèries han interceptat 27 dels 30 aparells Shahedde fabricació iraniana.

El principal objectiu de l’atac ha estat la província de Lviv, on han estat destruïts quinze dels divuit drons kamikaze dirigits contra la regió. Els altres tres han caigut i han deixat un mort, un ferit i desperfectes a diverses naus industrials. Un home de 26 anys ha resultat ferit en l’incendi d’una de les instal·lacions bombardejades a la ciutat i han trobat el cadàver d’un altre sota la runa, segons ha informat el governador de Lviv, Maksym Kozytskyi.

L’alcalde de Lviv, Andrí Sadovi, ha detallat que les instal·lacions malmeses són una empresa de finestres, una de productes químics d’ús domèstic i un magatzem de l’organització Caritas-Spes que guardava ajuda humanitària. A més, la caiguda de fragments d’un dels drons interceptats ha incendiat una nau industrial i diverses persones han hagut de rebre atenció mèdica.

Segons Càrites, vinculada amb l’església catòlica, el foc ha cremat tot el que hi havia al local “fins als fonaments” i ha destruït almenys 300 tones d’ajuda humanitària. L’incendi també ha destruït els vehicles utilitzats per distribuir el material. Entre els objectes perduts hi havia roba nova i utilitzada, calçat d’hivern, generadors elèctris o aliments, segons ha informat el bisbe Eduard Kava. L’ajuda havia estat enviada feia poc a la ciutat pel papa Francesc a través del cardenal Konrad Krajewski.

Un míssil balístic Iskander-M ha estat llançat des de la península de Crimea –ocupada per Rússia– cap a la ciutat de Kriví Rih, a la província de Dnipròpetrovsk. Segons l’administració militar de la regió, el coet ha malmès diversos edificis residencials.

En total, els atacs russos de les últimes 24 hores han deixat almenys sis morts i 17 ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia