Política

Herrera demana a CiU que expliqui la seva relació amb els 'lobbies'

Eleccions 9 de març

El cap de llista d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, ha proposat avui regular l'activitat dels lobbies o grups de pressió, i ha emplaçat tots els partits polítics, i "especialment" el candidat de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, a "explicar" públicament la seva relació amb ells.

Herrera ha reclamat, en una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies ((ACN), la regulació dels lobbies que existeixen a Espanya per donar a conèixer a la ciutadania la veritable influència que aquests col·lectius exerceixen en les decisions i les lleis. El candidat d'ICV-EUiA ha destacat la necessitat que hi hagi més transparència i control d'aquests grups, dels quals "gairebé mai ningú parla", malgrat que moltes de les lleis i iniciatives que s'aproven al Congrés o al Senat responen als seus interessos.

Tots els partits, inclòs ICV, ha explicat Herrera, mantenen trobades amb aquests grups, des d'empreses elèctriques, fins a entitats financeres, sindicats i organitzacions ecologistes. "El que volem és que se sàpiga amb tota normalitat amb qui es veu cada formació política", ha subratllat Herrera.

Un registre de 'lobbies'
ICV-EUiA proposa establir un registre "obligatori i públic" dels lobbies que funcionen a Espanya, que estaria gestionat pel Congrés, amb la participació del Senat. D'aquesta manera, els grups de pressió estarien identificats i obligats a informar sobre els temes en què treballen, per a quins clients i amb quin pressupost.

El líder de ICV-EUiA ha expressat el seu desig que els altres líders polítics es pronunciïn sobre aquesta proposta, i especialment Josep Antoni Duran i Lleida, ja que "CiU representa molt els interessos dels grups de pressió a Madrid", que "és legítim, però s'ha d'explicar", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona