Política

Herrera proposa destinar el superàvit de l'Estat a reduir les llistes d'espera

Eleccions 9 de març

El cap de llista d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, ha proposat destinar el superàvit de l'Estat a la reducció de les llistes d'espera hospitalàries per aconseguir que al final de la legislatura el temps mitjà per a una operació sigui de trenta dies i no els quatre mesos actuals.

Herrera, que avui ha presentat les seves propostes en matèria de salut, ha criticat el ministre d'Economia, Pedro Solbes, per "presumir" d'un superàvit estatal de més de 23.000 milions d'euros i no haver invertit part d'aquesta quantia a reduir les llistes d'espera, un dels problemes crònics de la sanitat pública espanyola.

"Garantirem que el superàvit es destini a acabar amb les llistes d'espera", ha afirmat el candidat ecosocialista, que ha plantejat un conjunt de propostes destinades a arribar a un sistema sanitari "públic i de qualitat".

Per aconseguir-ho, ICV-EUiA proposa arribar, amb caràcter "immediat", a un pacte sanitari entre l'Estat i les comunitats autònomes que defineixi les diferents necessitats de finançament de cada regió i ampliï les prestacions que inclou actualment el sistema sanitari, com per exemple amb la podologia.

En el cas de Catalunya, ha explicat Herrera, la millora del sistema requeriria augmentar en prop d'un 20 per cent el pressupost de salut de la Generalitat, la qual cosa implicaria que l'Estat hauria d'aportar 2.000 milions d'euros extra al govern català.

Els preservatius, gratuïts
Un altre dels punts febles del sistema, segons Herrera, és la salut reproductiva. Sobre això, ha plantejat impulsar una llei d'educació sexual i reproductiva que contribueixi a prevenir les malalties infeccioses i els embarassos no desitjats.

També ha defensat promoure la gratuïtat dels preservatius masculins i femenins, que hauria de costejar la Seguretat Social, i reduir l'IVA dels productes d'higiene femenina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona