Política

conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

Scholz viatja a Tel-Aviv per traslladar la seva solidaritat i suport a Israel

El canceller alemany es reunirà amb Netanyahu i amb familiars de les ostatges alemanys en mans de Gaza

El canceller alemany, Olaf Scholz, viatja aquest dimarts a Tel-Aviv per expressar la seva solidaritat i suport a Israel i a més de reunir-se amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ho farà amb familiars dels ostatges alemanys en mans de Hamàs, informa l’agència Efe. Un portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers alemany es va referir dilluns a “vuit casos” de persones desaparegudes, tot i que va precisar que un cas pot incloure diverses persones, amb el d’una mare i els seus dos fills.

L’agenda de Scholz inclou converses també amb el president israelià, Isaac Herzog, i Benjamin Gantz, membre del gabinet de guerra, durant les quals abordarà qüestions pràctiques, com ara la situació de la seguretat i l’organització de l’ajuda humanitària, així com evitar que el conflicte amb Hamàs s’estengui a altres zones, com en el nord d’Israel.

Després de la seva visita a Israel, explica l’agència Efe, el canceller alemany es desplaçarà a Egipte, on es reunirà aquest dimecres amb el president del país, Abdel Fatah al-Sisi. Egipte és clau pel seu control de la frontera sud de la franja de Gaza, el pas de Rafah, única sortida de l’enclavament que no controla Israel.

Abans de viatjar a Israel, Scholz va rebre a Berlín el rei de Jordània, Abd-Al·lah II, amb qui va abordar també la situació al Pròxim Orient.

El canceller alemany és el primer cap de govern que viatja a Israel després de l’atac de milicians palestins. La seva ministra d’Afers Estrangers, la verda Annalena Baerbock, ja va visitar Israel divendres passat. També ho han fet el secretari d’Estat i el de Defensa dels Estats Units, Antony Blinke i Lloyd Austin, respectivament, i la presidenta de la Comissió Europea, l’alemanya Ursula von der Leyen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona