Política

Mas diu que no n'hi ha prou amb la sortida de govern de Puigcercós per solucionar la crisi d'ERC

Eleccions 9 de març

El president de CiU, Artur Mas, creu que amb la sortida del govern del secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, no n'hi ha prou per acabar amb la crisi que viuen els republicans i considera que cal que els seus dirigents facin una reflexió "profunda" davant les "incoherències" de la formació. "Si només es limiten a fer un moviment d'una persona, no sé si això els ajudarà a corregir" la situació, ha apuntat Mas.
En una entrevista a RAC 1, el líder de CiU ha assegurat que que els resultats electorals no tenien per què provocar aquest tipus d'acció per part d'ERC, però ha admès que amb uns resultats "tan adversos, alguna cosa han de fer". Encara que ha deixat clar que des de CiU no es pretén aprofitar la situació dels republicans, considera que ERC "no està en una situació bona".

"Quan et fiques en un govern, defenses que has d'anar cap a la independència i poses de president Montilla, al principi pot fer gràcia, però després la gent veu que no casa", va argumentar.

Respecte al vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, Mas afirma que "alguna responsabilitat" tindrà al ser el president del partit i, per tant, el "principal responsable". "Sembla com si Carod delegués", ha apuntat.

Incoherències
"Les incoherències són tan grans que quan la gent ho ha de jutjar, comença a jutjar-ho negativament", ha indicat Mas, que ha instat els republicans a reflexionar igual que ja està fent CiU i ell mateix amb la "gran casa del catalanisme".

La porta d'aquesta casa està, segons Mas, "més oberta que mai", encara que ha reconegut que "ERC com a ERC, no voldrà" entrar-hi perquè tindrà la sensació que CiU li fa una "opa". Però sí que hi pot col·laborar, ha assenyalat, una "massa crítica" que ajudi a repensar el catalanisme, cosa que, a parer seu, és "d'una urgència absoluta i total" després dels últims resultats electorals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen desenes de morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Letònia, Malta, Eslovàquia i Itàlia comencen a votar a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona