Política

Zapatero rebutja avançar les eleccions

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha negat que es pugui avançar les eleccions per la ruptura de la treva d'ETA. Així, els comicis se celebraran, com estava previst, el pròxim mes de març del 2008. També ha demanat al PP que, com va fer ell quan estava a l'oposició, doni suport al govern.

En la roda de premsa al costat del secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, Zapatero assegura que en el nou escenari després de la ruptura de la treva mantindrà els mateixos principis: "fermesa" de la democràcia i de l'Estat de dret davant qualsevol acció violenta, "unitat" de les forces polítiques, i "intel·ligència per guanyar cada cop més voluntats en favor de la pau a Euskadi".

Preguntat sobre la possibilitat d'un avançament electoral, Zapatero ha garantit que els comicis se celebraran en complir-se els quatre anys de legislatura. Zapatero ha insistit que s'esforçarà perquè el PP s'afegeixi a "la unitat" contra el terrorisme i ha assegurat que no li posarà cap condició ni li demanarà "cap rectificació", malgrat les "coses" que ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.