Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Putin anul·la la prohibició de fer proves nuclears

El president rus firma la llei que revoca la ratificació del tractat que les prohibeix

La cursa nuclear entre Rússia i els Estats Units ha avançat un pas més endavant. El president rus, Vladímir Putin, ha signat aquest dijous la llei que revoca la ratificació del Tractat de Prohibició Completa dels Assajos Nuclears (CTBT), després de la seva aprovació per les dues cambres de l’Assemblea Federal de Rússia.

Informa l’agència Efe que el document ha estat publicada aquest dijous en el portal d’informació legal del govern rus.

El projecte de llei va ser aprovat pel Senat rus el 25 d’octubre passat, després de rebre el vistiplau de la Duma de l’Estat, la setmana abans.

Les autoritats russes han destacat que la revocació del tractat no significa que el Kremlin vagi a reprendre els assajos nuclears, almenys de moment, doncs “la moratòria continua” en vigor.

“El president rus ho ha dit molt clar: Hem de preparar els nostres polígons de proves per reprendre els assajos. Tot i això, a la pràctica, les proves només es podran reprendre després que els Estats Units facin assajos similars”, ha afirmat el viceministre d’Afers Estrangers rus, Sergei Riabkov, en declaracions recollides per l’agència Efe.

El CTBC, adoptat per l’Assemblea General de l’ONU el 10 de setembre de 1996, ha estat signat per 185 països, inclòs Rússia, que el va ratificar el 30 de juny del 2000.

Amb tot, dels 185 que van signar el tractat nou mai el van ratificar, entre ells els Estats Units, la Xina, l’Iran i Israel, mentre que l’Índia, el Pakistan, Corea del Nord i Síria ni tan sols el van signar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia