Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Jordània considerarà una “declaració de guerra” el desplaçament de palestins de Gaza

El primer ministre de Jordània, Bisher al Jausaneh, ha dit aquest dilluns que el seu país considerarà com “una declaració de guerra” qualsevol intent d’Israel per a desplaçar als palestins de la Franja de Gaza i Cisjordània, aspecte que per al regne haiximita representa “una línia vermella”.

“Qualsevol intent o creació de les condicions per a desplaçar als palestins de Gaza o Cisjordània és una línia vermella i Jordània ho considerarà una declaració de guerra”, ha dit el primer ministre durant una reunió amb diputats i el president del Parlament jordà.

En aquest sentit, ha apuntat que per a Jordània “totes les opcions estan sobre la taula” per a “abordar l’agressió israeliana contra Gaza”, a més de “les repercussions” que pugui tenir a escala regional.

També ha demanat a la comunitat internacional, en referència a Europa i els Estats Units, que deixi de donar-li a Israel “una autorització per a matar a civils palestins”, i ha reiterat que la campanya massiva de bombardejos contra la Franja de Gaza “constitueix una violació flagrant de la llei i del dret internacional humanitari”.

Les irades declaracions de Jausaneh es produeixen el mateix dia que l’Exèrcit israelià anunciés l’obertura d’un nou corredor segur perquè els civils de Gaza que encara romanen en el nord de la Franja puguin desplaçar-se al sud, en el marc de les operacions terrestres que Israel està realitzant en el nord de l’enclavament.

Després de consolidar el seu control sobre àmplies zones del nord de la Franja, les tropes terrestres de l’Exèrcit israelià van arribar ahir a la costa mediterrània des del centre de l’enclavament, fragmentant-lo en dos i estrenyent el seu cèrcol sobre la ciutat de Gaza.

A mitjan octubre, el ministre d’Exteriors jordà, Ayman Safadi, ja va afirmar que el seu país consideraria com “una declaració de guerra” el desplaçament forçat dels palestins, alguna cosa que també rebutja Egipte, país fronterer amb la Franja de Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]