Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Israel li diu a Guterres que “hauria de fer-li vergonya” el seu discurs contra la guerra

El ministre d’Exteriors israelià, Eli Cohen, va reaccionar aquest dilluns al discurs del secretari general de l’ONU, António Guterres, en el qual va dir que totes les parts en la guerra de Gaza estan cometent “clares violacions de la llei humanitària internacional”, assegurant que li hauria de fer vergonya per aquestes afirmacions.

“Hauria de fer-li vergonya, António Guterres!. Més de 30 menors –entre ells un bebè de 9 mesos, així com nens petits i nens que van presenciar l’assassinat a sang freda dels seus pares– estan retinguts contra la seva voluntat en la Franja de Gaza”, va escriure Cohen en la xarxa social X (abans Twitter), segons informa Efe.

A més, el ministre va insistir que “Hamàs és el problema a Gaza, no les accions d’Israel per a eliminar aquesta organització terrorista”.

Durant el seu discurs, Guterres va assegurar que mentre l’exèrcit d’Israel “continua bombardejant i colpejant als civils, hospitals, camps de refugiats, mesquites, esglésies i edificis de l’ONU”, per part seva, Hamàs “usa als civils com a escuts humans i continua llançant coets indiscriminats contra Israel”.

“El camí a seguir és clar: un alto el foc humanitari. Ara”, va reclamar.

El secretari general va fer un repàs de la desesperada situació humanitària que es viu en l’enclavament palestí i va dir que els camions que actualment estan entrant des d’Egipte a través del pas de Rafah no són suficients, ja que no inclouen combustible.

Sense combustible, va dir Guterres, l’aigua no es pot purificar, mentre que els bebès en incubadores o els pacients connectats a respiradors moriran.

El portuguès va fer una sèrie de reclamacions tant a les autoritats israelianes com a Hamàs, com l’alliberament d’ostatges o l’enviament de més assistència humanitària, i va dir que cap d’aquests objectius pot estar condicionat a la solució dels altres.

“Hem d’actuar ara per a trobar una sortida d’aquest atzucac de destrucció brutal, terrible i agonitzant”, va concloure, reiterant la seva crida a una solució de dos Estats per a israelians i palestins.

El ministeri de Sanitat gazatí, controlat pel braç polític de Hamàs, va assegurar aquest dilluns que 10.022 palestins han mort i més de 25.400 han resultat ferits des del començament de la guerra. Entre les víctimes mortals, 4.104 són nens i 2.641 són dones, va revelar en una roda de premsa el portaveu del ministeri, Ashraf al-Qudra.

La guerra entre Israel i les milícies de Gaza compleix avui un mes després del brutal atac de Hamàs en sòl israelià, el passat 7 d’octubre, que va deixar més de 1.400 morts i 240 segrestats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona