Política

Puigcercós qualifica "d'absurda" la polèmica sobre la seva retirada

Eleccions 9 de Març

El secretari general d'ERC i fins ara conseller de Governació, Joan Puigcercós, ha qualificat avui “d'absurda” la polèmica creada respecte a qui va avisar abans de la seva decisió d'abandonar el govern i “dedicar-se al partit”.

En concret, Puigcercós, sense voler entrar en gaires detalls, ha explicat que va trucar primer a Montilla perquè “a l'executiva del partit som molta gent”.

D'aquesta manera, el secretari general d'ERC contestava els retrets del president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, que, en una entrevista a TV3 aquest matí, ha assegurat que ell ho va saber pel mateix president de la Generalitat i que considerava que ho havia d'haver sabut abans com a president de la formació.
Però no només això, sinó que Carod també ha afirmat que la decisió de Puigcercós d'abandonar el govern ha estat una decisió personal desvinculada dels resultats electorals del 9 de març. Sobre això, Puigcercós ha dit: “Com ha dit algú, és una decisió personal. Esclar que sí. Primer és una decisió personal, presa per estabilitzar i consolidar el govern”.

En aquest sentit, el secretari general d'ERC ha afirmat que faria “un mal favor” al govern si es dediqués a ell, i que ha tingut “un desgast personal” perquè ha fet feina “de govern, de departament i de partit”.

La feina feta
Precisament, respecte a la feina feta al capdavant del departament de Governació durant aquest últim any i mig, Puigcercós ha avançat que la llei de consultes populars ja compta amb l'acord de Presidència i que durant aquesta setmana es realitzaran diverses reunions amb el departament d'Interior per acabar de concretar la memòria, que “veurà la llum durant els propers mesos per començar la seva articulació”.

A més, ha anunciat que “hi ha llum” en la llei electoral, que en aquests moments està en mans del Parlament. En aquest sentit, ha volgut destacar la “prudència” dels partits en aquest tema per desenvolupar la ponència, ja que “el país està cansat de determinats debats que no porten enlloc”.

Després d'avaluar els seus divuit mesos al capdavant de la conselleria de Governació i d'Administracions Públiques, Puigcercós ha manifestat que li hagués agradat acabar la legislatura, tot i que s'ha mostrat convençut que el seu successor, Jordi Ausàs, continuarà la seva tasca i fins i tot la millorarà. I és que, segons ha destacat, Ausàs coneix l'administració, té discurs, i sobretot coneix les polítiques i el territori.

Entre les feines portades a terme també ha remarcat l'encarrilament del model d'equilibri territorial, la relació més estreta amb els municipis, l'esforç pel voluntariat i les telecomunicacions i la modernització de l'administració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.