Política

ESTATS UNITS

Biden insta a condemnar els atacs sexuals de Hamàs

El president dels EUA reclama a la comunitat internacional una reacció “sense equívocs” a les violències contra dones israelianes el 7-O

Denuncia “testimonis d’una crueltat inimaginable”

El president del EUA, Joe Biden, va instar ahir la comunitat internacional a condemnar “sense equívocs“ ni “excepcions” les violacions i altres violències sexuals perpetrades per Hamàs contra noies i dones israelianes en el seu atac del 7 d’octubre a Israel, segons va informar l’agència nord-americana AP. En un acte per a la recollida de fons electorals a Boston, el líder demòcrata va explicar que, en les darreres setmanes, supervivents i testimonis han desvelat “relats esgarrifosos, d’una crueltat inimaginable”. “Testimonis de dones violades de manera repetida i sent mutilades en vida; de cadàvers profanats, terroristes de Hamàs infligint tant de sofriment i dolor com van poder a dones i noies i després assassinant-les,” “És horrorós”, hi va afegir.

Israel investiga diversos casos d’aquestes violències, en un cas complicat per la falta de testimonis de víctimes i de proves forenses.

Des de Jerusalem, el primer ministre israelià, Beniamin Netanyahu, va carregar dimarts al vespre contra la falta de condemna internacional a aquestes agressions sexuals, que Hamàs nega haver comès. “Jo els dic a les organitzacions de drets de les dones, a les organitzacions de drets humans: heu sentit casos de violació de dones israelianes, atrocitats horribles, mutilacions sexuals. On dimonis éreu?”, va etzibar el premier israelià.

Israel va organitzar una sessió especial, dilluns a l’ONU, en què participants com ara l’exsecretària d’Estat dels EUA Hillary Clinton o l’antiga dirigent de Meta Sheryl Sandberg van criticar el silenci global davant d’aquestes violències sexuals –i en alguns casos, assassinats– contra dones a Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una quinzena d’entitats demanen als partits compromís amb l’habitatge

barcelona
Política

El PSC guanyaria les eleccions, amb un empat tècnic entre Junts+ i ERC

barcelona
Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

El PP anuncia una manifestació contra l’amnistia el 26 de maig a Madrid

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona