Política

Tusk presenta els seus candidats a ministres del Govern i anuncia les primeres mesures

Una de les figures rellevants serà el candidat a viceprimer ministre Wladyslaw Kosiniak-Kamysz (PSL)

Entre les primeres mesures s’incrementarà el sou a mestres i professors un 30%

El líder de l’oposició polonesa, Donald Tusk, es va entrevistar divendres amb els components del seu equip de Govern, que té previst prendre possessió la setmana que ve, per anunciar les primeres mesures socials que pretén implantar. Després de reunir-se amb el seu gabinet, segons informa EFE, Tusk va confirmar en una roda de premsa al senat alguns dels noms que integraran un executiu que, segons totes les previsions, prendrà el relleu els pròxims dies de l’actual Govern en funcions.

Figuera rellevant

Una de les figures més rellevants al Govern Tusk serà el candidat a viceprimer ministre i ministre de Defensa Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, líder del Partit Camperol Polonès (PSL), una de les formacions que amb el seu suport ha facilitat la formació d’una aliança amb majoria absoluta. La cartera d’Exteriors estarà a càrrec de Radoslaw Sikorski, que ja va exercir aquest càrrec entre el 2007 i el 2014 sota les ordres de Tusk i que va ser també ministre de Defensa, mentre que el ministre per a la Unió Europea serà Adam Szlapka, un economista de trenta-vuit anys afiliat al partit Nowoczesna (Modernitat), també parteix de la coalició de l’oposició. L’agrupació Nova Esquerra ocuparà quatre dels ministeris, entre ells Educació i Medi Ambient, i se li adjudicaran tres ministeris al partit de centre demòcrata cristià Polònia 2050, el líder del qual, Szymon Holownia, ha estat elegit president del Parlament.

Primeres mesures

En la compareixença davant els mitjans, Tusk va avançar que les seves primeres decisions consistiran a augmentar els sous de mestres i professors un 30% i augmentar l’assignació estatal per fills menors de 120 a 180 euros mensuals.

D’altra banda, Donald Tusk va confessar que una de les restes més grans del seu Govern serà l’aprovació dels pròxims pressupostos generals de l’Estat en menys de dues setmanes, per complir amb el termini marcat per la Constitució, tenint en compte que la investidura no es farà efectiva fins dimarts de la setmana que ve i la presa de possessió oficial serà l’endemà. A més, Tusk va criticar el Govern en funcions per haver “gastat una quantitat ingent de diners” els seus últims dies de gestió, i va prometre obligar el partit ultraconservador Llei i Justícia, que ha governat el país des del 2015, a “rendir comptes per aquestes despeses i per altres balafiaments que han devastat Polònia” en els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.