Política

rússia

Navalni reapareix en una presó al cercle polar àrtic

El seu equip de col·laboradors ho han comunicat en un missatge a les xarxes socials

L’opositor rus feia tres setmanes que es trobava en parador desconegut

L’opositor rus Aleksei Navalni ha reaparegut en un penal de la serralada dels Urals, al cercle polar àrtic, després de gairebé tres setmanes en parador desconegut, segons ha informat aquest dilluns, dia de Nadal, el seu equip de col·laboradors en un missatge a les xarxes socials recollit per l’agència Efe. “Des del principi va quedar clar que les autoritats volien aïllar Aleksei, especialment abans de les eleccions. Es va amagar el seu parador. Hi va haver un bloqueig total de la informació sobre ell. Fins i tot aquest dilluns, el Tribunal Suprem diu que no sap on és”, diu la nota publicada a la plataforma X (abans Twitter). Segons el seu equip de col·laboradors, Navalni es troba a la colònia penitenciària IK-3 de Kharp Llop Polar, al districte autònom de Iamalo-Nenets.

“Les condicions allà són dures, amb un règim especial. És molt difícil arribar allà”, detalla el comunicat. “Sembla que la presó estava preparada per a la seva arribada feia temps. El cap del Servei Penitenciari Federal Arkady Gostev hi va anar a l’abril, potser va ser llavors quan es va prendre la decisió de traslladar-lo”, afegeix la nota.

L’entorn de Navalni, el rostre més visible de l’oposició al president rus, Vladímir Putin, tem per la seva seguretat. I és que l’opositor rus ja va sobreviure a un intent d’enverinament amb Novitxok el 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia