Política

orient mitjà

Agents israelians vestits de civils entren a l’hospital de Jenín i maten tres palestins

Membres de les forces d’Israel disfressats han irromput armats al centre sanitari i han matat tres persones mentre dormien

Agents de les forces especials de l’exèrcit israelià han irromput aquest dimarts a l’hospital Ibn Sina de Jenín, al nord de la Cisjordània ocupada, i han matat tres palestins presentats com a milicians.

L’operació, que ha durat uns deu minuts, ha estat executada per soldats israelians disfressats de civils. Un vídeo publicat pel Ministeri de Sanitat palestí, aparentment enregistrat per una càmera de seguretat, mostra diversos agents israelians entrant armats en els passadissos de l’hospital, vestits de metges, infermeres i civils. Un cop infiltrats a l’hospital, els soldats s’han dirigit al tercer pis i han mort tres palestins mentre dormien amb pistoles equipades amb silenciadors, segons informacions publicades per mitjans israelians i palestins i recollides per l’agència Efe.

L’exèrcit israelià assegura que els tres morts eren milicians palestins que estaven utilitzant les instal·lacions mèdiques per amagar-se i que un dels homes contra els quals van apuntar havia transferit armes i municions a altres per un atac planejat suposadament inspirat en l’assalt de Hamàs al sud d’Israel el 7 d’octubre passat. Tot i això, l’exèrcit no ha aportat evidencies que avalin les seves acusacions.

Les autoritats de l’hospital, per la seva banda, han assenyalat l’acció israeliana com “un assassinat selectiu sense precedents”.

Alhora que agents de les forces especials israelianes irrompien al centre sanitari de Jenín, a la Cisjordània ocupada, l’exèrcit israelià continua endurint la seva ofensiva a la Franja de Gaza, on aquest dilluns ha mort a una vintena de palestins més.

Hamàs estudia proposta d’alto el foc

Pel que fa a la negociació d’una possible treva que permeti l’alliberament dels ostatges, el líder de Hamàs, Ismail Haniyeh, ha comunicat aquest dimarts que té previst viatjar al Caire (Egipte) per debatre la proposta d’alto el foc acordada a París per representants d’Israel, els Estats Units i Qatar. Haniyeh, informa l’agència Efe, ha afirmat haver rebut els detalls i els “estudiaran”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries