Política

Catalunya presentarà un pla d'inversions fins a 2013 a la reunió bilateral

El govern català presentarà a la Comissió Bilateral Estat-Generalitat del dia 30 una "Pla Catalunya 2009-2013" d'inversions en infraestructures per acordar amb l'Estat el destí dels 35.000 milions d'euros en inversions que marca el nou Estatut català en set anys.

Així ho han avançat representants de les forces del tripartit català (PSC, ERC i ICV-EUiA) després de la reunió de la comissió de seguiment per al desenvolupament de l'Estatut que s'ha celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat amb presència dels portaveus parlamentaris i del vicepresident català, Josep-Lluís Carod-Rovira, i dels consellers Antoni Castells i Joan Saura.

CiU ha enviat en la seva representació als lletrats del grup parlamentari, Àlex Bas i Jordi Gambús, la qual cosa ha suscitat les queixes d'ICV.

A falta d'un portaveu governamental en les compareixences posteriors a la reunió, han estat els portaveus al Parlament del PSC i ICV-EUiA, Miquel Iceta i Jaume Bosch, respectivament, els que han donat compte de la iniciativa de la Generalitat en matèria d'inversions.
En un moment en què no hi ha cap acord en matèria de finançament autonòmic, les forces del tripartit han volgut avançar una iniciativa que deu pilotar el departament d'Obres Públiques que, segons que han informat, encara està elaborant un llista d'obres a les quals destinar els 35.000 milions pactats amb l'Estat, i l'aplicació de la qual ja ve executant-se des del 2007 amb llistes anuals d'obres.

La llista de les inversions de l'Estat a Catalunya entre 2009 i 2013 serà àmplia perquè hi hagi "marge" per poder negociar amb el Govern central, ha assegurat Bosch.

Així mateix, tant PSC, ERC com ICV han confirmat que el traspàs a la Generalitat del servei de Rodalies de Renfe està "verd", pel que seguirà pendent.

Sí que hi ha més confiança en el fet que en l'altra reunió amb l'Estat, la Mixta de Traspassos de demà dia 29, s'acabi de concretar qüestions com la transferència de la gestió del litoral, mentre que està per veure què passarà sobre els preacords en matèria de la inspecció de treball o les qüestions relatives a la immigració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.