Política

El militant de l'Eixample que vol ser candidat a secretari general d'ERC exigeix un lloc a la sindicatura electoral

El militant d'ERC de la federació de l'Eixample de Barcelona Roger Mallola ha ratificat la seva intenció d'optar a la secretaria general d'ERC, com ho havia anunciat a l'octubre, i ha exigit al partit presència, com la resta de precandidats, en la sindicatura constituïda per assegurar la transparència del procés congressual.

L'aspirant s'ha presentat aquest dimarts a la seu nacional d'ERC acompanyat d'un notari per entregar un document en el qual reclama que l'acceptin com a representant de la seva pròpia candidatura unipersonal en la sindicatura electoral, segons ha explicat Mallola.
La sindicatura la formen cinc representants de l'actual direcció republicana més un representant de cada una de les precandidatures conegudes fins ara: la del secretari general, Joan Puigcercós, la del president del Parlament, Ernest Benach (avalada pel president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira), la del corrent crític Reagrupament.cat, liderat per l'exconseller Joan Carretero, i la d'Esquerra Independentista, impulsada pel diputat Uriel Bertran.

Mallola, que va presentar una ponència alternativa a la conferència nacional que va celebrar ERC a l'octubre i va rebre el suport del 9,3% dels participants i el vot en blanc del 24,9%, està disposat a treballar per aconseguir les 500 firmes que necessita per ser proclamat oficialment candidat.

El militant d'ERC de la federació de l'Eixample, enginyer de camins i amb un màster en relacions internacionals, s'ha mostrat "convençut" que si aconsegueix els avals per concórrer a les eleccions guanyarà als seus rivals, els precandidats a la secretaria general Joan Ridao, Rafael Niubò, Rut Carandell i Uriel Bertran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Macron agraeix a Biden “el respecte i la lleialtat” cap als aliats europeus

BARCELONA
DINAMARCA

La policia no prioritza el mòbil polític en l’atac a la primera ministra danesa

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel rescata quatre ostatges en una acció que causa més de 200 morts palestins

BARCELONA
DINAMARCA

Condemna unànime a l’atac a la 'premier', que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit