Política

La ponència oficial d'ERC per al congrés del juny obvia el 2014 i fa seu part del programa de Puigcercós

La ponència oficial d'ERC per al congrés del juny obvia la possibilitat de convocar un referèndum d'autodeterminació l'any 2014, la gran aposta de dues de les candidatures, la dels carodistes Ernest Benach i Rafael Niubò i la d'Esquerra Independentista, liderada per Jaume Renyer i Uriel Bertran. Tot i que l'equip redactor de la ponència és mixt, amb partidaris de Joan Puigcercós i de Benach, el text es decanta per les propostes de l'actual secretari general del partit, que ara aspira a ser-ne el president en tàndem amb Joan Ridao, candidat a la secretaria general.

La ponència proposada com a oficial continua defensant el paper d'ERC com a partit de govern i la vigència del pacte de l'actual tripartit per a la Generalitat, que no caduca fins a l'any 2010. Aleshores serà el moment de posar "el comptador a zero", segons el text. Però al mateix temps que vol ser el "full de ruta" cap a l'objectiu del referèndum es limita a plantejar l'estratègia fins al 2012, any del següent congrés del partit.

"Amb la vista posada en l'horitzó 2014, caldrà valorar l'estat general del catalanisme en la qüestió del dret a decidir i preparar les condicions que facin possible la construcció de l'Estat català". Aquesta és l'única referència de la ponència oficial al 2014.

La resta del text, en canvi, coincideix plenament amb l'agenda de Gent d'Esquerra, la candidatura de Puigcercós i Ridao, el sector que té majoria a l'actual executiva. Entre d'altres punts, la ponència recull del programa de Puigcercós la proposta de muntar una candidatura unitària de partits catalanistes per a les properes eleccions europees del 2009, no pactar a la Generalitat amb cap partit que no defensi el concert econòmic i aconseguir 2.000 regidors i 200 alcaldes el 2011.

El document presentat avui també anuncia que el partit proposarà una consulta popular si el Tribunal Constitucional invalida l'Estatut, i si la sentència és "limitativa", ERC proposarà una "batalla jurídica" punt per punt.

El conseller Josep Huguet, del sector de Puigcercós, i el també conseller Joan Manuel Tresserras han presentat avui la ponència i cap dels dos l'ha considerat definitiva. Per Huguet és un "document tàctic" que també és "provisional" i "obert", per integrar les diferents sensibilitats del partit. Per Tresserras, és un text "en procés de construcció".





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen desenes de morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona