Política

Joaquim Llena: "M'estranyaria molt veure cap conseller en la manifestació"

"Aquesta manifestació encara no s'ha produït i m'estranyaria molt veure-hi cap conseller". Així ha sentenciat el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, la polèmica oberta per la decisió dels dirigents territorials d'ERC d'assistir a la manifestació convocada a Amposta contra el transvasament de l'Ebre.

Els periodistes que han assistit a la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del govern li han preguntat diverses vegades quines conseqüències pot tenir per al tripartit aquesta posició crítica de part d'ERC. El conseller, que avui actuava com a portaveu de l'executiu, s'ha limitat a repetir diverses vegades que "tots els membres del govern estan totalment d'acord amb les mesures adoptades contra la sequera, incloses les d'emergència".

Després de repetir aquesta resposta a dos periodistes i d'assegurar que el tema de la manifestació no s'ha abordat en la reunió del govern, Llena ha conclòs que, en tot cas, creu que cap conseller no hi anirà i ha deixat de banda el que facin altres dirigents republicans, inclosa l'econsellera Marta Cid, possible participant en la protesta.

Llena també s'ha mostrat contrari a desmuntar, quan passi la sequera, una part de la canonada que es construirà de Tarragona fins a Olèrdola per connectar la xarxa de l'Ebre amb la del Ter-Llobregat. ERC i ICV han proposat el gest per fer visible que el transvasament serà només "una captació d'aigua temporal", però Llena entén que el desmuntatge parcial d'una obra que costa 180 milions d'euros seria "peculiar". "Hi ha altres mecanismes, vàlvules i altres sistemes, per garantir que no es captarà aigua quan no s'hagi de fer", ha puntualitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.