Política

Montilla veu "comprensibles" les crítiques de dirigents d'ERC i ICV a les Terres de l'Ebre

Política

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a assegurar que el govern català està cohesionat davant de la sequera, malgrat que dirigents territorials dels seus socis, ERC i ICV-EUiA, hagin expressat el seu rebuig davant de la interconnexió de xarxes. També ha assegurat que veuria "normal" que el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó (ERC), deixés el seu càrrec si es continua oposant a la decisió del govern de tirar endavant el transvasament. "Mantenir-se en un càrrec no és obligatori", ha recordat. En una entrevista a TV3, el president català ha dit que veu "comprensibles" les reaccions dels dirigents d'ERC i ICV-EUiA de les Terres de l'Ebre davant del projecte de transvasar aigua a Barcelona. "Per mi, el que és important és la posició dels membres del govern i els grups parlamentaris" que el recolzen, ha dit Montilla, que ha remarcat: "El govern té una sola veu i una sola posició". Montilla també ha assegurat que no preveu la sortida dels republicans després del congrés que farà la formació al juny .

Sobre la presència de líders d'ERC a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per expressar el seu rebuig a la interconnexió al maig a Amposta (Montsià), ha dit: "No em preocupa". "És un partit que està en procés congressual", ha dit Montilla, que ha recordat que la posició dels dirigents territorials de l'Ebre "no té repercussió en el govern ni en la majoria parlamentària" que li dóna suport.

Congrés d'ERC
En ser preguntat sobre si perilla l'estabilitat del govern de coalició que presideix després del congrés que els republicans celebraran al juny, Montilla ha dit: "M'he de fiar de les afirmacions que fan tant els uns com els altres", en relació als quatre corrents que hi ha a ERC que es disputen el lideratge de la formació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Macron agraeix a Biden “el respecte i la lleialtat” cap als aliats europeus

BARCELONA
DINAMARCA

La policia no prioritza el mòbil polític en l’atac a la primera ministra danesa

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel rescata quatre ostatges en una acció que causa més de 200 morts palestins

BARCELONA
DINAMARCA

Condemna unànime a l’atac a la 'premier', que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit