Política

guerra a europa

Berlín es resisteix a enviar míssils Taurus a Kíiv

El Parlament alemany torna a tombar la proposta de l’oposició per entregar a Ucraïna aquest tipus d’armament de llarg abast

El Bundestag, la cambra baixa del Parlament alemany, ha tornat a rebutjar aquest dijous la petició de l’oposició conservadora per enviar míssils de creuer de llarg abast Taurus a Ucraïna. D’aquesta manera, la cambra baixa del Parlament alemany es pronuncia per segona vegada en un mes públicament a favor de la posició del govern liderat pel socialdemòcrata Olaf Scholz de no enviar aquest tipus d’armament a Kíiv.

El bloc de centredreta ha intentat aprofitar les divisions al si de la coalició de socialdemòcrates, verds i liberals liderada per Olaf Scholz per forçar el govern a subministrar armes de llarg abast a l’exèrcit ucraïnès, però ha fracassat. Dels 690 diputats que han participat en la votació, 495 han votat contra la proposta, 190 ho han fet a favor i cinc s’han abstingut. El grup parlamentari format per la Unió Cristianodemòcrata (CDU) i la Unió Socialcristiana de Baviera (CSU) compta amb 197 diputats.

El canceller Scholz ha dit davant el Bundestag que no acceptarà l’entrega de sistemes d’armes de llarg abast si això implica la participació de soldats alemanys. “Es tracta d’armes de llarg abast, parlem de 500 quilòmetres, i no em sembla responsable cedir aquestes armes sense tenir control sobre els objectius i, per això caldria la participació de soldats alemanys”, ha dit Scholz. “Com a canceller tinc la responsabilitat d’evitar que soldats alemanys participin en aquesta guerra”, ha afegit.

Alemanya és el segon proveïdor d’ajuda militar a Ucraïna després dels Estats Units, però Scholz ha rebutjat les peticions de Kíiv perquè li subministri els famosos míssils Taurus, que tenen un abast de 500 quilòmetres i teòricament podrien colpejar blancs en territori rus lluny de la frontera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries