Política

Guerra a Ucraïna

Scholz, Macron i Tusk es reuneixen a Berlín per coordinar l’ajuda a Kíiv

La trobada es produeix després de les diferències expressades entre París i Berlín sobre el tipus de suport que cal donar a Ucraïna

El Kremlin replica que França “ja està involucrada en la guerra”

Alemanya, França i Polònia celebren aquest divendres una cimera trilateral per abordar la situació a Ucraïna i coordinar l’ajuda a Kíiv per defensar-se de l’agressió Russa.

El canceller alemany, Olaf Scholz, i el president francès, Emmanuel Macron, han mantingut primer una trobada bilateral d’unes dues hores i després s’hi ha afegit el primer ministre polonès, Donald Tusk.

Scholz ha afirmat que la reunió de l’anomenat Triangle de Weimar arriba en un moment especialment adequat, en el que Ucraïna pateix escassedat de munició i Rússia està a l’ofensiva a tot el front. A més, el paquet d’ajuda militar de seixanta mil milions de dòlars promès pels Estats Units continua bloquejat a la Cambra de Representants.

La trobada entre Scholz i Macron arriba precedida de les diferències expressades entre Berlín i París sobre l’eventual enviament de determinat armament avançat o fins i tot de tropes occidentals a Ucraïna.

En una entrevista televisada ahir al vespre, Macron va mantenir que no descartava desplegar soldats europeus o de l’OTAN sobre el terreny. El mandatari francès va defensar que els aliats occidentals no poden imposar-se límits en el suport a Ucraïna perquè, en cas contrari, Putin no tindria aturador. “Tenim un objectiu. Putin no pot ni ha de guanyar la guerra”, va afirmar.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha reaccionat aquest divendres a les declaracions de Macron afirmant que “França ja participa indirectament en aquesta guerra”. “Que Rússia és un adversari per a França és una cosa evident, ja que França ja està involucrada en la guerra a Ucraïna”, ha opinat. I, segons ell, les declaracions del president francès evidencien que aquest “no és reticent a incrementar el grau de la seva implicació”.

Peskov ja va advertir fa algunes setmanes que un conflicte directe amb l’OTAN seria “inevitable” si els països aliats envien tropes terrestres al conflicte.

En aquest sentit, Macron va voler deixar clar ahir que França “mai portarà la iniciativa” per conduir a un enfrontament directe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona