Política

Guerra a Europa

Macron eleva el contra Rússia: “Putin no pot guanyar la guerra”

El president francès, Emmanuel Macron, ha mantingut aquest dijous en una entrevista amb els canals TFI i France 2 que no descarta enviar tropes a Ucraïna, per bé que ha puntualitzat que “avui encara no estem en aquesta situació”.

Macron, que ha evitat revelar els supòsits que podrien precipitar la decisió d’enviar soldats al país en conflicte, ha defensat que no es pot mostrar “debilitat”davant “algú que no té límits” com el president rus, Vladímir Putin. Segons ell, dir-li “ingènuament” que “no creuarem aquesta o aquella línia, no és buscar la pau, sinó assumir la derrota”.

El cap d’Estat francès ha subratllat que “la pau no passa per la capitulació ni l’amputació d’Ucraïna”. És per això que ha insistit que “Rússia no pot ni ha de guanyar la guerra”. No obstant, ha matisat que França “mai prendrà la iniciativa” vers un enfrontament directe amb Moscou.

El polític francès ha afirmat que el conflicte d’Ucraïna és existencial per als europeus. “Si Rússia guanya, la vida dels francesos canviaria. Ja no tindríem més seguretat a Europa”, ha augurat. “Qui pot pensar que Putin s’aturaria aquí? La seguretat d’Europa està en joc” a Ucraïna, ha reiterat. I és que, segons ell, si Rússia guanya la guerra “la credibilitat d’Europa es reduirà a zero”.

A més, ha constatat que en els últims dos anys “vivim en un món on allò que crèiem impossible ha passat” i ja no veu remota la possibilitat d’una guerra a l’Europa Occidental. “No és una ficció, no està lluny”, ha avisat.

Les declaracions del president francès es produeixen poques hores abans de la reunió que mantindrà divendres a Berlín amb els caps de govern d’Alemanya, Olaf Scholz, i Polònia, Donald Tusk. Aquesta nova trobada de l’anomenat triangle de Weimar estarà centrada en la guerra a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles