Política

guerra a gaza

L’atac al comboi humanitari es va fer per una “identificació errònia”

L’exèrcit israelià assegura que prendrà mesures perquè no es repeteixin errors en l’informe preliminar del succés

L’informe preliminar de l’exèrcit israelià sobre l’atac al comboi humanitari de World Central Kitchen (WCK), en el qual van morir set dels seus empleats, s’ha presentat aquest dimecres i ha conclòs que l’acte no va tenir la “intenció de fer mal als treballadors humanitaris” i va ser conseqüència d’una “identificació errònia”, segons informa Efe.

“Vull ser molt clar: l’atac no es va dur a terme amb la intenció de fer mal als treballadors humanitaris de WCK. Va ser un error per una identificació errònia: de nit, durant una guerra, en condicions molt complexes. No hauria d’haver succeït”, ha manifestat el cap de l’Estat Major de l’exèrcit israelià, Herzi Halevi, en presentar les conclusions preliminars de la seva investigació.

Halevi ha insistit que una “entitat independent investigarà l’incident de forma exhaustiva”, unes investigacions més precises que es completaran els pròxims dies, i ha promès que l’exèrcit “aprendrà de les seves conclusions, aplicarà mesures immediates i compartirà aquestes conclusions amb WCK i altres organitzacions internacionals rellevants”.

El cap militar ha assenyalat que ja s’ha creat un “centre de comandament” per millorar la manera en què es coordina el repartiment d’ajuda humanitària a la Franja de Gaza, hores després que el ministre de Defensa, Yoav Gallant, ho ordenés, i s’ha compromès a fer més esforços per protegir els treballadors humanitaris.

Gairebé 200 empleats humanitaris han mort a la Franja de Gaza des que va començar la guerra, la qual cosa demostra que l’atac al comboi de WCK “no és un incident aïllat”, segons va denunciar dimarts el coordinador humanitari de l’ONU per als Territoris Palestins Ocupats, Jamie McGoldrick,

“Valorem la importància de la contínua distribució d’ajuda humanitària i farem tot el possible per continuar facilitant aquest esforç vital”, ha assegurat Halevi, malgrat que agències humanitàries li han recriminat en repetides ocasions que Israel no facilita aquesta tasca, ja que es nega a obrir més rutes terrestres sobretot al nord –on la fam fa estralls– que agilitzin el repartiment i no garanteix la seguretat dels combois, que són objecte d’atacs continus.

“Aquest incident ha estat un error greu. Israel està en guerra amb Hamas, no amb la gent a Gaza. Demanem disculpes pel mal no intencionat als membres de WCK”, ha manifestat el cap de l’Estat Major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona