Política

Chávez titlla Aznar de "feixista"

El president veneçolà critica el paper de l'expresident espanyol com a defensor de l'ACLA

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha qualificat fins a tres vegades de "feixista" l'expresident espanyol José María Aznar durant el discurs que ha pronunciat aquest divendres a Santiago de Xile, en el marc de la Cimera Iberoamericana.

Durant el seu discurs a la sessió plenària, a la qual hi han assistit el rei Joan Carles i el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, Chávez ha qualificat de "projecte imperialista" l'ACLA, Àrea de Lliure Comerç impulsada pels EUA, i ha recordat que un dels defensors d'aquella proposta econòmica va ser "l'aleshores president d'Espanya, que és un feixista amb totes les de la llei". Poc després, Chávez ha reincidit en el seu comentari pejoratiu cap a Aznar en dues ocasions més.

Fonts governamentals espanyoles han criticat les paraules de Chávez, i han declarat que als països amics se'ls tracta en "to ponderat i respectuós". Les mateixes fonts han indicat que "no està a l'agenda" una trobada bilateral entre José Luis Rodríguez Zapatero i Hugo Chávez durant la cimera, tot i que "no és descartable".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.