Política

Chávez insisteix i acusa el rei de còmplice en el cop d'Estat del 2002

El president veneçolà, Hugo Chávez, no afluixa i continua amb els seus atacs verbals. Chávez ha insinuat que el rei d'Espanya coneixia el cop d'Estat del 2002 contra ell i que el govern d'Aznar el va recolzar.

"Aquell govern espanyol va donar suport al cop a Veneçuela obertament (...) L'ambaixador espanyol, amb el 'gringo', van aplaudir (...) mentre jo estava pres", ha dit Chávez, en declaracions a la premsa abans d'iniciar el viatge de retorn a Veneçuela després de la Cimera Iberoamericana de Santiago de Xile.

Després d'assenyalar que el 2002 hi havia "el mateix rei" a Espanya, ha manifestat: "Senyor rei, respongui.. sabia vostè del cop d'estat a Veneçuela?".

"És molt difícil pensar que l'ambaixador espanyol va estar al palau (presidencial veneçolà) recolzant els colpistes sense l'autorització de Sa Majestat, perquè ell és qui dirigeix la política exterior", ha dit.

"Ara entenc la fúria del rei"
El president veneçolà ha agregat que entenia "ara" la "fúria" del Rei, quan li va cridar "per què no calles?" a la sessió de clausura de dissabte. "Portem 500 anys aquí, mai callarem", ha afirmat el mandatari veneçolà..

"Jo voldria que les relacions es mantinguessin igual però dependrà del govern espanyol", ha destacat. Chávez s'ha mostrat "sorprès" pel fet que Zapatero sortís en defensa d'Aznar, a qui va tornar a qualificar de "feixista" per tercer dia consecutiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.