Política

Albert Rivera, qüestionat pels altres dos diputats de Ciutadans

José Domingo i Antonio Robles sol·liciten un congrés extraordinari de la formació

Dos dels tres diputats que té Ciutadans al Parlament han presentat avui un manifest en el qual censuren la manera de conduir el partit del president de C's, Albert Rivera, la seva falta de reacció després de la "debacle" de les generals i sol·liciten un congrés extraordinari de la formació.

En roda de premsa, els diputats José Domingo i Antonio Robles –el tercer diputat és, precisament, Albert Rivera– han justificat aquesta assemblea extraordinària per "determinar el model polític de Ciutadans i les persones més competents per portar-lo a terme".

Malgrat aquesta afirmació inclosa en el manifest, Domingo ha subratllat que Rivera és el "president legítim del partit" i que, en conseqüència, el document presentat avui no és un manifest "anti Albert Rivera, sinó pro debat en el partit", i que tampoc pretén anar contra l'actual executiva.

Fusió amb UPyD
Al marge del text, Robles ha volgut deixar clar, a títol personal, que aposta per la fusió entre Ciutadans i Unió Progrés i Democràcia (UPyD), el partit liderat per Rosa Díez. En concret, ha subratllat que els dos partits "han de confluir junts en un projecte comú", ja que no es pot concebre que hi hagi dues formacions "idèntiques" disputant-se "un mateix espai".

Durant la roda de premsa, els dos diputats han remarcat que representen diferents sensibilitats del partit i que, per tant, feien "front comú" simplement pel seu objectiu d'aconseguir que es convoqui un congrés extraordinari, possibilitat que el comitè executiu de C's ha rebutjat avui a través d'un comunicat.

Per aconseguir aquest congrés, els diputats hauran d'aconseguir reunir el suport d'un terç dels militants del partit, cosa que segons ells suposa unes 700 o 800 firmes dels militants, i un miler segons la direcció de C's.

Malgrat la crítica del comitè executiu del partit a la seva iniciativa, Domingo ha assegurat que actuava de manera "lleial" a Ciutadans i ha demanat "respecte" a la seva decisió, mentre que Robles ha assegurat que ell al principi estava contra la possibilitat d'un congrés extraordinari i després va canviar d'opinió.

En el manifest, els dos diputats acusen l'actual direcció del partit d'actuar pensant en "els seus propis fins", actuant "a despit de la militància", i de dissenyar la campanya de les generals de forma "improvisada".

Així mateix, consideren que després de la "debacle" de les generals, en les quals C's no va aconseguir representació, la resposta de la direcció va ser "decebedor", "autocomplaent i inadequada", ja que només es van fer "canvis mínims" al comitè Executiu.

En definitiva, tots dos acusen Rivera de convertir Ciutadans en una organització "marcadament piramidal i presidencialista que no s'adequa als principis que van inspirar la seva fundació".

Per això, els diputats creuen que resulta necessària una assemblea extraordinària per consolidar C's com a "formació amb projecció de futur" i titllen d'"errònia" la deriva actual del partit.

En concret, Robles i Domingo, acompanyats en la roda de premsa per un nodrit grup de militants de C's, volen que aquest congrés extraordinari se celebri els pròxims 24 i 25 d'octubre, i que sigui el resultat d'un profund "debat de projectes".

També asseguren que aspiren a un Consell General "veritablement representatiu" i a un Comitè Executiu "amb legitimitat suficient per afrontar les futures conteses electorals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona