Política

Zapatero avala la continuïtat de la ministra Álvarez tot i la crisi

"Sóc una ministra del govern i tinc el suport del president. Benvingut sigui el dia que el president decideixi que he de plegar. Me n'aniré en el moment exacte que ho decideixi el president. Fins a l'últim segon no defugiré responsabilitats". Amb aquesta seguretat s'expressava dimarts al Congrés de Diputats la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i ahir va tenir l'última paraula del president. I de suport total, evidentment.

El president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar ahir la seva intenció de no cessar la ministra, malgrat la crisi d'infraestructures a Catalunya i les crítiques que ha rebut per la seva gestió. Un cop finalitzada la segona trobada de l'estiu amb el rei Joan Carles, amb qui es va reunir ahir al Palau de Marivent de Palma per comunicar-li les qüestions més importants que afecten l'Estat, Zapatero s'ho va fer venir bé per argumentar que "les inversions que Catalunya necessita, que s'haurien d'haver fet abans, han estat una constant des del nostre primer pressupost; per tant, sí, recolzo molt la ministra de Foment", va assegurar.

Zapatero va justificar els problemes de les infraestructures ferroviàries, sobretot a la xarxa de trens de Rodalies, dient que el govern espanyol ha optat per "millorar les coses" en una aposta per un canvi estructural de tota la xarxa i amb la polèmica decisió, per exemple, de mantenir el servei de Rodalies mentre es duen a terme les obres del TGV a l'Estació de Sants.

Canvi global encertat
"Quan tot es fa alhora, hi ha problemes, però els ciutadans han de ser conscients que s'està canviant gairebé tot", va advertir el president del govern espanyol. I tot seguit va voler enviar un missatge de realisme i un altre d'optimisme. Primer, va advertir que "fins que no finalitzin els treballs, els problemes estructurals continuaran", i després va augurar que, un cop enllestits tots els treballs, "Catalunya es posarà un altre cop al capdavant en matèria de comunicacions".

Com és habitual, Zapatero va comparèixer en solitari després de la trobada amb el rei, amb qui es va deixar fotografiar a l'entrada de la reunió, i va incidir en el procés de "modernització" que s'està realitzant a la xarxa ferroviària catalana i també a la de la resta de territoris de l'Estat. "L'objectiu és que, en menys de tres anys, Espanya es converteixi en el país del món amb més quilòmetres d'alta velocitat", va pronosticar.

Calendari del TGV
El cap de l'executiu va repassar el calendari ja conegut d'arribada del TGV a les grans ciutats de l'Estat i va anunciar que l'alta velocitat arribarà a Barcelona el 21 de desembre, mentre que el 22 ho farà a Valladolid i el 23 del mateix mes a Màlaga. A més, va recordar que s'està complint el pla d'inversions en insfraestructures de transport, que preveu destinar 250.000 milions d'euros d'aquí al 2020 en aquesta matèria.

Navarra
D'altra banda, Zapatero també va anunciar que es reunirà amb el president de Navarra, Miguel Sanz, al setembre i li demanarà que UPN tingui "capacitat de diàleg" amb els socialistes navarresos, sobretot després del "gran esforç de generositat" que han fet. La primera fase de la ronda de consultes també inclourà el president d'Andalusia, Manuel Chaves, principal valedor de Magdalena


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.