Política

guerra a gaza

L’exèrcit israelià intensifica els atacs a la Franja mentre creixen les tensions a Israel

Les forces israelianes avancen a Rafah i bombardegen el sud, el nord i el centre de l’enclavament palestí

Els tancs israelians avancen més a l’oest de Rafah, al sud de la Franja de Gaza, obrint foc contra les tendes de campanya dels desplaçats, segons informa el web del canal qatarià de notícies per satèl·lit Al Jazeera. Les forces israelianes han intensificat aquesta matinada els bombardejos sobre la Franja i, en algunes zones de l’enclavament palestí, hi ha combats cos a cos entre soldats israelians i milicians palestins, segons informa Al Jazeera i el diari israelià Haaretz , que citen residents i militars israelians.

Els gazians expliquen que l’exèrcit israelià ha intentat completar la captura de la ciutat de Rafah, a tocar de la frontera amb Egipte, la qual està sent objecte d’una ofensiva israeliana des de principi de maig.

Les forces israelianes, segons els dos mitjans citats anteriorment, avancen per l’oest i el nord de la ciutat, després d’haver pres ja el control de l’est, el sud i el centre.

Després de vuit mesos de campanya militar, les operacions de les forces israelianes se centren a Rafah, al sud, i a Deir al-Balah, en el centre. Des de l’inici del conflicte bèl·lic, el 7 d’octubre passat, més de 37.500 persones han mort a la Franja de Gaza pels atacs palestins, segons xifres de les autoritats sanitàries de l’enclavament mediterrani.

Mentre les tropes israelianes continuen amb l’ofensiva a la Franja i creixen les tensions a la frontera amb el Líban, a Israel les tensions polítiques cada cop són més fortes.

Després de l’amenaça de dos ministres del govern liderat per Benjamin Netanyahu de trencar la coalició si s’acceptava el pla de pau anunciat el president dels EUA, Joe Biden; la sortida del centrista Benny Gantz del gabinet de guerra que va dur a la posterior dissolució d’aquest organisme i les diferències exhibides entre l’exèrcit i el primer ministre arran de l’anunci d’una pausa humanitària a la Franja de Gaza per part de les forces armades, a més de massives protestes antigovernamentals en els carrers, dijous hi va haver un nou xoc entre els militars i el cap de l’executiu israelià.

El portaveu de l’exèrcit d’Israel, Daniel Hagari, va admetre que la promesa d’acabar amb Hamàs “és simplement enganyar al públic”. Segons la seva opinió erradicar Hamàs de la Franja de Gaza no és un objectiu realista ni possible. “Hamàs és una idea, Hamàs és un partit. Està arrelat en el cor de la gent; qui pensi que podem eliminar a Hamàs està equivocat”, va dir en unes declaracions recollides per l’agència Efe, les quals van desencadenar la ira de Netanyahu. En un comunicat, l’oficina del primer ministre va recordar que “un dels objectius de la guerra és la destrucció de les capacitats militars i de govern de Hamàs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona

Aproven una moció de Junts per l’augment de freqüències de TAV

MADRID
guerra a europa

La UE segella l’acord amb Ucraïna per mantenir el suport militar

barcelona
unió europea

Els líders europeus intenten seduir Meloni pels alts càrrecs de la UE

barcelona
judicial

La fiscalia demana amnistiar a Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
POLÍTICA

Iniciativa de suport del PSC a la celebració del centenari de S’Agaró

MADRID
política

Derogat l’article que permetia d’aturar l’amnistia amb un recurs a Europa

barcelona