Política

amèrica del sud

Veneçuela convoca l’ambaixador espanyol per les paraules “insolents” de Robles

Caracas respon així a unes paraules de la ministra espanyola de Defensa en les quals va qualificar de “dictadura” el règim de Maduro

L’executiu veneçolà ha cridat també a la seva representant a Madrid

Creix la tensió diplomàtica entre Veneçuela i Espanya. El govern veneçolà a cridat a consultes aquesta matinada a l’ambaixador espanyol a Caracas, Ramón Santos, després que el govern de Nicolás Maduro qualifiqués d’“insolents” i “grolleres” unes paraules de la ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, en les quals va criticar la “persecució” dels antichavistes i la “limitació de drets fonamentals” que, segons la seva opinió, hi ha a Veneçuela.

L’ambaixador espanyol, segons va explicar el canceller veneçolà, Yván Gil, en un missatge a Telegram i recollit per Efe, ha de comparèixer aquest divendres en el Ministeri de Relacions Exteriors a instàncies de l’executiu chavista, que considera que les paraules de la ministra espanyola “apunten a un deteriorament de les relacions entre tots dos països.

L’executiu de Maduro també ha cridat a consultes a la seva ambaixadora acreditada a Espanya, Gladys Gutiérrez, tot i que no ha detallat si la cita és també per aquest divendres o serà un altre dia.

En la presentació d’una novel·la, en un acte a l’Ateneu de Madrid aquest dijous i recollit per les agències, la ministra espanyola de Defensa va fer al·lusió al govern de Maduro com una “dictadura” recordant a tots els veneçolans que “han hagut de sortir del seu país”. Durant la seva intervenció a l’acte, al qual van assistir l’expresident Felipe González, el jutge Manuel Marchena i la recentment nomenada presidenta del Suprem, Isabel Perelló, entre altres personalitats, Robles va fer al·lusió a l’antichavista Edmundo González Urrutia, que diumenge va arribar a Madrid després d’abandonar el seu país i demanar asil polític per considerar que era objecte de “persecució política i judicial” per part del règim veneçolà.

L’augment de la tensió entre Espanya i Veneçuela té lloc després de l’arribada a Espanya de González Urrutia, a qui Pedro Sánchez va rebre dijous a La Moncloa, i que el Congrés dels Diputats hagués aprovat una iniciativa en la qual insta el govern espanyol a reconèixer l’opositor com a president electe de Veneçuela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona