Política

Fons extraordinari de 7,4 milions d’euros per als ajuntaments i els consells comarcals gironins

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han presentat aquest dimarts a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona el nou fons extraordinari que l’ens supramunicipal ha pogut crear aquest any gràcies a la injecció econòmica rebuda per la liquidació positiva dels tributs de l’Estat del 2022.

Es tracta d’unes subvencions de lliure disposició i amb una dotació total de 7,4 milions d’euros, adreçades als ajuntaments (7 milions) i als consells comarcals (400.000 euros) de la demarcació. A cada consistori se li assignarà un import fix determinat en funció del nombre d’habitats. L’import mínim seran 20.000 euros per als municipis més petits i el màxim, els 150.000 euros que percebrà Girona, la ciutat més gran de la demarcació.

El Ple de la Diputació de Girona de la setmana que ve donarà llum verda a aquest nou fons que, segons ha avançat el president, Miquel Noguer, els ens locals cobraran «a finals de novembre o principis de desembre d’aquest mateix any». En els propers dies, cada ajuntament i consell comarcal coneixerà la quantitat exacta que li correspon.

A l’acte, hi han assistit alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores d’uns 200 municipis de les comarques gironines.

Aquesta aportació extraordinària als ens locals s’afegirà al Fons de Cooperació Econòmica Municipal, la principal línia d’ajuts de la corporació, que enguany és de 27.350.000 euros per als ajuntaments, com a conseqüència de la consolidació d’un fons extraordinari que s’havia obert fa dos anys per minimitzar els efectes de la pandèmia. Un fons que també és de lliure disposició i que el president, Miquel Noguer, ha recordat que «està garantit que mantingui la mateixa dotació fins a final de mandat, el 2027».

En aquest sentit, ha subratllat que, durant aquest mes d’octubre, tots els ajuntaments percebran el 50 % restant del que els correspondria en aquest exercici.

La trobada també ha servit perquè els representants dels municipis de la demarcació hagin pogut tenir un contacte directe i intercanviar punts de vista sobre aspectes que els afecten. El president de la Diputació de Girona ha recordat als alcaldes i altres autoritats que la corporació «no només aporta subvencions, sinó eines per facilitar el funcionament diari dels ajuntaments, sobretot dels més petits».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia