Política

orient mitjà

Israel llança un nou atac contra un barri de Damasc amb almenys set víctimes mortals

El barri de Mezzeh ja havia patit prèviament dos atacs l’última setmana

Israel ha llançat aquest dimarts un nou atac contra un edifici residencial situat en un barri de Damasc que ja ha estat objecte d’altres dues accions atribuïdes a l’Estat jueu en l’última setmana, segons han informat l’agència de notícies estatal siriana SANA i altres fonts. Almenys set persones haurien mort i altres 11 haurien resultat ferides en aquest atac segons aquestes fonts.

“Una agressió israeliana va tenir com a objectiu un edifici residencial en el barri de Mezzeh, a Damasc, i hi ha informació preliminar sobre la presència de ferits”, ha dit SANA en una breu alerta, en la qual ha afegit que l’immoble ha resultat danyat.

L’agència va difondre imatges del lloc de l’impacte, on van acudir un grup d’ambulàncies, mentre que l’Observatori Sirià de Drets Humans ha informat que es van produir “violentes explosions a Damasc” i que les defenses aèries sirianes es van activar per a interceptar “objectius en el cel” de la capital siriana.

Per part seva, alguns testimonis han indicat a Efe que l’atac va tenir com a objectiu un pis de l’edifici Mezzeh 14 i que l’acció va deixar “molts ferits” que van ser atesos pels equips d’emergència, mentre que fonts de la Defensa Civil siriana han indicat que han començat els operatius per a rescatar a persones de sota els enderrocs.

Aquest atac, que no ha estat reivindicat fins al moment per Israel, es produeix a penes sis dies després que almenys tres civils morissin i altres resultessin ferits en una acció dirigida també contra un altre edifici del barri de Mezzeh.

Aquest edifici, segons va dir llavors l’Observatori, era sovint visitat per líders del grup xiïta libanès Hezbol·là i de la Guàrdia Revolucionària iraniana.

El dia anterior a aquesta agressió, un altre atac contra Mezzeh va matar a una periodista de la televisió estatal siriana anomenada Safaa Ahmed i a altres dos civils.

Mezzeh és un barri situat en l’oest de Damasc i un dels més acomodats de la capital, on se situen diverses ambaixades i cases de famílies adinerades, així com la residència de membres de la Guàrdia Revolucionària iraniana i de dirigents de faccions palestines presents a Síria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia