Política

orient mitjà

Hezbol·là assegura que les seves capacitats militars “no s’han vist afectades”

El número dos de la milícia xiïta libanesa diu que l’ofensiva terrestre israeliana és un “fracàs”

L’exèrcit israelià afirma haver mort un alt comandament del grup patrocinat per l’Iran

Els militars asseguren que Suhail Hussein Husseini va desenvolupar “un paper clau” en les transferències d’armes entre l’Iran i el grup xiïta libanès

Israel desplega més forces al Líban i amplia les operacions al sud-oest del país veí

El número dos de Hezbol·là, Naim Qassem, ha dit aquest dimarts que l’operació terrestre d’Israel al Líban és un “fracàs”, ha insistit que tot i els “dolorosos cops rebuts” la milícia xiïta libanesa manté intactes les capacitats militars i ha promès que els seus atacs obligaran a més persones en el nord d’Israel a abandonar les seves llars. En poc més de dues setmanes Israel ha eliminat gairebé tots els alts comandaments militars del grup patrocinat per l’Iran, així com el seu líder, Hassan Nasral·là, el 27 de setembre passat en un atac a la capital libanesa.

Precisament, les paraules del subsecretari general del grup patrocinat per l’Iran arriben poques hores després que l’exèrcit israelià hagués reivindicat la mort Suhail Hussein Husseini, comandant del quarter general de Hezbol·là, en una nova onada d’atacs nocturns contra Beirut.

En un comunicat publicat aquest dimarts al matí i recollit per les agències, els militars israelians sostenen que Husseini va desenvolupar un paper clau en les transferències d’armes entre l’Iran i la milícia xiïta.

En la mateixa nota, l’exèrcit israelià anuncia també que ha desplegat més tropes en el Líban i han ampliat l’operació terrestre al país veí. En concret, han iniciat una incursió “selectiva i limitada” en el sud-oest del Líban “contra objectius i infraestructures de Hezbol·là”. En el seu canal oficial de Telegram, l’exèrcit israelià diu que “els soldats estan operant juntament amb la 213a brigada d’artilleria i forces addicionals per desmantellar la infraestructura terrorista a l’àrea”. L’exèrcit israelià ha publicat imatges dels soldats preparant-se pel desplegament.

L’Agència Nacional de Notícies del Líban, per la seva banda, ha informat que les forces israelianes continuen llançant atacs aeris sobre Beirut i l’est i el sud del Líban aquest dimarts al matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia