Política

pròxim orient

Almenys 15 morts en un bombardeig israelià contra un hospital en el nord de Gaza

Les incursions israelianes han continuat als voltants dels principals hospitals del nord de Gaza sotmesos tots a ordres d’evacuació

Almenys 15 palestins han mort aquest dimecres en un bombardeig israelià contra el campament de refugiats de l’hospital Al Yamin Al Sayed de Jabalia, en el nord de Gaza, zona que en aquests dies pateix una intensa operació de les forces armades, en un atac que va deixar també un gran nombre de ferits, segons la Defensa Civil gaziana.

L’hospital Al Awda de Jabalia va rebre 18 dels ferits del bombardeig, segons ha comunicat a Efe el seu director en funcions, Mohamed Salha, qui assegura que el centre atacat servia de refugi per a “milers” de palestins.

Les incursions israelianes han continuat als voltants dels principals hospitals del nord de Gaza, el Kamal Adwan, l’Indonesi, l’Al Awda i el mateix Al Yamin Al Sayed, sotmesos tots a ordres d’evacuació i on aquest matí els hospitalitzats superaven els 300, entre ells 80 en vigilància intensiva. “Els ferits poden superar els 80”, va afegir Salha, mentre els vídeos difosos en canals palestins del lloc mostren l’àrea del campament destruïda i plena de cossos calcinats.

Fins al moment, l’Exèrcit israelià no s’ha pronunciat per a confirmar o desmentir el bombardeig.

Uns 200.000 gazians continuen en el camp de refugiats de Jabalia, les forces armades israelianes mantenen el cèrcol militar al qual van començar fa quatre dies sota el pretext que els milicians de Hamàs tornen a intentar reagrupar-se en el nord.

El govern de Gaza va denunciar abans de l’atac contra l’hospital Al Yamin Al Sayed que els atacs en Jabalia han matat ja a almenys 125 persones en els últims cinc dies, en el que van qualificar d’una “etapa avançada de l’ocupació (israeliana) cometent neteja ètnica”. “Encara hi ha desenes de cadàvers en el sòl dels carrers, les ambulàncies i Defensa Civil no han pogut arribar”, han assegurat les autoritats en un comunicat aquest dimecres.

A un any de l’inici de la intensa ofensiva israeliana contra Gaza, més de 42.000 palestins han mort en l’enclavament, dels quals la majoria són dones i nens, segons recorda diàriament el seu ministeri de Sanitat, part del govern de Hamàs en la Franja.

D’altra banda, els ferits superen els 97.700, i el nombre de cadàvers que segueixen entre la runa del devastat territori palestí s’estimen en uns 10.000, fins als quals les ambulàncies encara no han pogut tenir accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia