Política

orient mitjà

L’Iran cancel·la els vols a Europa després de les sancions europees a les seves aerolínies

L’estatal Iran Air era l’única aerolínia que viatjava a territori europeu, on tenis 5 destinacions

L’Iran ha anunciat aquest dimarts la cancel·lació dels vols a la Unió Europea a causa de les noves sancions comunitàries imposades contra les aerolínies del país persa pel suposat enviament de míssils a Rússia per al seu ús en la guerra contra Ucraïna.

“L’aerolínia Iran Air cancel·la els seus vols amb destinacions europees amb la finalitat d’evitar les conseqüències que no els atorguin els permisos d’aterratge en els aeroports dels països europeus”, ha anunciat el portaveu de l’Organització d’Aviació Civil de l’Iran, Jafar Yazerlu, citat per l’agència estatal IRNA.

La font ha indicat que la decisió s’ha pres després de les sancions imposades ahir dilluns per la UE “en violació de les normes i tractats d’aviació internacionals” contra les aerolínies Iran Air, Mahan Air i Saha.

L’estatal Iran Air era l’única aerolínia que viatjava a territori europeu, en concret París, Colònia, Hamburg i Frankfurt, a més de Londres.

El Consell de la UE va aprovar ahir les primeres sancions contra l’Iran per haver enviat míssils balístics a Rússia perquè els utilitzés en la invasió d’Ucraïna i en concret mesures mesurades restrictives contra set persones i set entitats iranianes.

En la llista de sancionats s’han inclòs tres aerolínies del país persa, Mahan Air, Iran Air i Saha Airlines.

El Regne Unit ha imposat a Teheran sancions similars.

El govern iranià ha qualificat avui com a “injustificades i contràries a les normes del dret internacional” aquestes noves sancions i ha negat una vegada més el lliurament de míssils a Rússia.

Els països occidentals, encapçalats pels Estats Units, han acusat Teheran en reiterades ocasions de subministrar drons i míssils a Rússia, que els ha emprat en la invasió contra Ucraïna, la qual cosa ha estat rebutjat per les autoritats iranianes.

L’Iran i Rússia han enfortit les seves relacions en els últims anys en diversos camps com la política, el militar i l’economia, atès que tots dos països fan front a les sancions econòmiques estatunidenques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia