Política

orient mitjà

Hamàs assegura que la mort del seu líder no significa la fi del moviment

Hezbol·là anuncia una nova fase de la confrontació amb Israel després de la mort de Yahya Sinwar

Hamàs ha llançat un missatge a Israel aquest divendres advertint que la mort dels seus líders no significa la fi del moviment ni tampoc de la lluita el poble palestí. El moviment islamista trenca així el seu silenci després de la confirmació aquest dijous de la mort de Yahya Sinwar, líder de Hamàs a Gaza durant els atacs del 7 d’octubre de 2023 contra Israel i recentment nomenat cap del buró polític de l’organització.

El cap de relacions de les relacions polítiques i internacionals de Hamàs, Basem Naim, ha publicat un comunicat en el qual diu: “Sembla que Israel creu que matar els nostres líders significa la fi del nostre moviment i de la lluita del poble palestí”, i afegeix tot seguit que no és la primera vegada que diu una cosa així, en al·lusió a les morts de líders anteriors del moviment. Naim continua descrivint a Hamàs com un moviment d’alliberament “que no pot ser eliminat” i afegeix que el grup considerat que el seu destí és “la victòria o el martiri”.“Sí, és molt dolorós i angoixant perdre a persones estimades, especialment a líders extraordinaris com els nostres”, diu Naim, i afegeix: “però del que estem segurs és que finalment sortirem victoriosos”. En la nota Naim no confirma la mort de Sinwar, que es va convertir en líder del buró polític del grup palestí després de la mort d’Ismail Haniyeh en un atac aeri israelià a Teheran el juliol passat.

Per la seva banda, el grup xiïta libanès Hezbol·là ha anunciat aquest divendres una “nova fase d’escalada” en la confrontació contra Israel, “que es veurà recollida en els pròxims dies”, mentre que l’Iran ha alertat que “l’esperit de resistència es reforçarà” després de la mort de Sinwar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia