Política

política

Illa es veurà amb Sánchez el 22 de novembre a la Moncloa

El cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, es reunirà el divendres 22 de novembre amb el president de la Generalitat, Salvador Illa, al palau de la Moncloa en el marc de les cimeres per discutir les bases d’un nou mode de finançament autonòmic. La d’Illa, però, no serà la única trobada que mantindrà Sánchez amb aquest propòsit aquell mateix dia, un divendres per ser exactes, on té previst reunir-se també amb el president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco (PP), i amb l’alcalde-president de Ceuta, el també popular Juan Jesús Vivas, i amb el president de Melilla, Juan José Imbroda, també del PP.

El finançament singular pactat amb ERC serà, doncs, el motiu central de la cimera entre els presidents català i espanyol. I, sobre això, la viceprimera secretària i portaveu del PSC, Lluïsa Moret, ha assegurat avui que els governs socialistes d’Espanya i de Catalunya “no cauran” perquè tots dos executius compliran els pactes que tenen amb els socis d’investidura, entre els quals hi ha aquest del finançament. Aquesta, ha volgut ser la resposta de Moret després que la setmana passada Xavier Godàs, candidat a la presidència d’ERC i adversari d’Oriol Junqueras al congrés del proper 30 de novembre, advertís a PSC i PSOE que si no compleixen els pactes signats “cauran governs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia