Política

La manifestació de l'Onze de Setembre per un Estat propi es desmarca dels partits polítics

Política

"L'única eina que pot fer que Catalunya aconsegueixi un bon sistema de finançament o unes bones infraestructures és la d'un Estat propi". Així de sever es va mostrar ahir el representant de Sobirania i Progrés Joel Joan en la presentació de la mobilització per un estat propi que diverses entitats catalanes han convocat per al proper Onze de Setembre. Una manifestació en què no tindran representació els partits polítics, a qui les entitats han decidit deixar al marge per tal de remarcar el caràcte civil de la protesta.

La protesta no se centra només en el context actual i girarà entorn a la necessitat de plantar-se davant les contínues intervencions de l'Estat espanyol i assolir la independència per tal de poder solucionar els problemes que arrossega Catalunya en infraestructures, finançament i política lingüística.

Sota aquesta premissa van girar ahir les intervencions dels representants de les diferents entitats que s'han adherit ja a la concentració. Així, Sergi Blázquez, de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, va advertir que només amb un Estat propi Catalunya aconseguirà que les seves federacions siguin reconegudes internacionalment.

Una data controvertida
Les entitats adherides no creuen que fer coincidir la mobilització amb la Diada pugui arribar a ser contraproduent. El portaveu del Col·lectiu Immi.Cat, Diego Arcos, va assegurar que "no hi ha cap homenatge més coherent per a aquells que van morir defensant la nostra terra que reclamar l'autodeterminació". Per la seva banda, la portaveu del sector crític de la PDD, Elisenda Romeu, va desitjar una participació massiva i va instar a "tot aquell que defensi la llibertat de decidir del seu poble" a assistir a la concentració.

La manifestació -que ahir encara rebia adhesions- circularà sota el lema Som una nació, volem estat propi i sortirà a les cinc de la tarda des de la Plaça Urquinaona -punt de sortida també de les concentracions d'ERC i Esquerra Independentista- i seguirà per la Ronda Sant Pere i el Passeig Lluís Companys fins arribar al Parc de la Ciutadella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.