Política

Maragall demana un nou referèndum i un milió de persones al carrer si el TC toca "una coma" de l'Estatut

CATALUNYA

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha demanat un nou referèndum i una manifestació d'un milió de persones si el TC toca "una coma" de l'Estatut. Maragall ha explicat que va votar "que sí a un text" i que cal que "si toquen alguna cosa ens ho tornin a preguntar" perquè "no puc retirar el meu vot".

En aquest sentit, ha dit que "els jutges haurien hagut d'intervenir abans del referèndum". També considera que caldria fer una manifestació perquè "reunir un milió de persones segurament que no seria difícil" i "políticament se n'assabentaria tot el món" i "no hi ha qui ho pari". A part d'aquestes iniciatives, ha dit que "potser hauríem d'estudiar alguna altra cosa".

Segons Maragall, "els escenaris on es juguen les coses que ens interessen des de tots els punts de vista ja no són ni Catalunya ni l'Estat espanyol", sinó que ara "o ets Europa o no ets ningú". Per això, segons l'expresident, cal "tornar a parlar d'Europa i les euroregions".

L'expresident també ha assegurat que Catalunya és cada vegada més dependent, raó per la qual considera que el país no arribarà mai a la seva independència. En tot cas, ha afegit que "jo ja firmo, però no servirà per a res". En qualsevol cas, sí que ha dit que "fiscalment sí que hem de ser independents" perquè "ja no hauríem d'enviar diners enlloc, ha de ser cap per cap i peti qui peti".

El també expresident del PSC ha fet aquestes declaracions durant la conferència Catalunya, Europa, Euroregió que ha inaugurat el primer cicle de conferències del Tercer Congrés Catalanista, que s'ha celebrat a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) a Barcelona. Unes 250 persones han assistit a la conferència, que ha inclòs un torn de preguntes al final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.