Política

El PPC diu que s'apunta a la resposta "serena" de Pujol a la sentència del TC contra l'Estatut

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, també s'agafa a les paraules de Jordi Pujol, contrari a una nova consulta popular. La màxima representant a Catalunya del partit que ha va presentar un dels recursos contra l'Estatut ha titllat aquest dimarts d'"error" la proposta del líder de CiU, Artur Mas, de plantejar un referèndum en el cas que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) retalli el text català.

Sánchez Camacho entén que, amb aquest posicionament, s'alinea amb el que defensen el líder d'UDC, Josep Antoni Duran, i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

En declaracions als periodistes després de mantenir la seva primera reunió com a presidenta popular amb el líder d'UDC, ha celebrat el "seny" de Duran i Pujol, i ha instat tots els partits a reaccionar amb "serenitat i sentit comú" davant d'una sentència desfavorable del TC, que està estudiant diversos recursos contra la llei catalana, un dels quals va ser presentat, precisament, pel PP.

Precisament, això és el que van acordar Duran i el president de la Generalitat, José Montilla, en la reunió que van mantenir fa poc els dos dirigents a la seu d'UDC. "Sóc de la mateixa opinió que Duran, Pujol i Montilla. Aquestes coses necessiten tranquil·litat, serenitat, reflexió i buscar entre totes les formacions polítiques catalanes el millor per a Catalunya", ha manifestat.

Tot i això, ha advertit que la resposta unitària dels partits ha de partir "del respecte, la lleialtat i l'exemple" dels polítics davant de la sentència. "Els polítics faríem un mal paper si no donéssim aquest exemple de respecte i compliment de la llei", ha assegurat.

"Cal parlar amb la resta de formacions, sempre que vulguin tenir una actitud de serenitat, reflexió i capacitat d'entesa. El PP no s'hi afegirà si es tracta de plantejar actuacions com la convocatòria d'un referèndum", ha afegit.

Ahir va ser Miquel Iceta qui va aplaudir, en nom del PSC, les paraules de Pujol contràries a una eventual consulta popular de resposta al TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.