Política

Tremosa carrega contra l’opció "regional" del PSC

Eleccions europees

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va fer ahir el seu primer acte a Barcelona després de ser nomenat i ho va aprofitar per carregar contra la proposta de regionalització definitiva de Catalunya que, al seu entendre, promou el PSC. Tremosa va insistir que Catalunya està en “una cruïlla”, amb un cicle electoral que comença en les europees i continua amb les catalanes, per decidir si tira cap a la via dels socialistes o la de “fer de Catalunya un país europeu en tants terrenys com sigui possible”. Va vincular la segona aposta a CiU, formació de la qual va marxar arran de la segona legislatura del PP i que ahir va reivindicar com “l’alternativa que el país necessita”.

En un acte a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra al carrer Balmes, que va quedar petit davant l’afluència de públic, Tremosa es va mostrar decebut amb la gestió del govern tripartit. Al seu entendre, el govern s’ha dedicat a proclamar grans paraules, com ara federalisme, independència i progrés, però sense resultats. “És una situació política manifestament millorable”, va resumir amb ironia. Com fa habitualment, l’economista independent va reivindicar el Pacte del Majestic negociat entre Jordi Pujol i José María Aznar en la primera legislatura del PP, i va subratllar que “seguint un mètode científic” ha estat el gran salt d’autogovern que ha tingut Catalunya”. Va recordar que el pacte va permetre l’autonomia dels ports de Barcelona i Tarragona, un fet que, segons Tremosa, està revolucionant l’economia catalana.

El candidat de CiU va fer un discurs netament econòmic, allunyant-se del pessimisme que regna en aquest terreny a causa de la crisi. Tot al contrari, va repassar d’un en un els trumfos que considera que té el país, ajudat de gràfics i fotografies. Els assistents a l’acte semblaven agrair molt aquest to positiu i hi van respondre amb forts aplaudiments al final.

Segons Tremosa, si Catalunya adopta en el futur bones polítiques, pot esdevenir l’Holanda del sud. Va defensar com a elements claus de l’economia catalana del segle XXI el tràfic dels ports i la construcció d’una línia ferroviària de mercaderies paral·lela a la costa fins a la frontera. Xavier Trias va presentar el candidat i va recordar també que va ser objector de consciència i va treballar al Casal del Raval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.