Política

CiU recaptarà per primer cop donacions per internet

Política

Asseguren els experts que un dels secrets del triomf de Barack Obama en les eleccions dels Estats Units van ser les petites donacions per internet que va recollir, no només perquè li van permetre tenir un pressupost impressionant, sinó també perquè els qui van fer les aportacions es van sentir implicats en la campanya i, per tant, van anar a votar. Les eleccions europees tenen un interès molt menor, fins i tot per als mateixos partits que hi participen, però tenint en compte que a Catalunya seran l’inici d’un nou cicle electoral, poden ser un bon banc de proves. Així que l’equip de campanya del candidat de CiU, Ramon Tremosa, hi posarà en pràctica la tàctica de les petites donacions d’Obama, que, com admeten els convergents, és “una manera d’obrir camí” en una pràctica que pot tenir continuïtat en la mare de totes les batalles, que, per a CiU, són les eleccions al Parlament.

Per primera vegada, doncs, CiU recaptarà diners per a la campanya via internet –a través de la web del candidat, a la qual s’accedeix a partir d’http://www.ciu.cat– amb l’objectiu, segons assegura el cap de l’operatiu, Francesc Homs, d’“estimular” sobretot petites donacions de 10 i 20 euros, malgrat que el límit que marca la llei són 6.000 euros. Es tracta d’una manera de “mobilitzar” l’electorat. Aquestes donacions no poden ser anònimes i, per tant, CiU ha de trametre la informació a Hisenda i a la Sindicatura de Comptes, però els donants tenen l’anonimat garantit per la llei de protecció de dades. Això sí, qualsevol donació té beneficis fiscals. A nivell intern, CiU es compromet a informar tots els donants del destí que han tingut els seus diners.

La federació ha decidit, a més, congelar el pressupost respecte a la campanya del 2004, que va ser d’1.423.685 euros. En aquella campanya CiU va tenir el pitjor resultat de la seva història en un dels moments de més baixa mobilització i de més desorientació del seu electorat, descavalcada la federació de 23 anys de govern i després d’unes eleccions espanyoles traumàtiques pels atemptats de l’11-M, que van acabar comportant una ressaca amb la participació més baixa en unes eleccions a Catalunya: un 61% d’abstenció. En aquelles eleccions, el PP va passar davant de CiU a Catalunya, i ara la federació considera que només recuperant el pols del seu electorat –venent un espai catalanista entre el PSOE i el PP– ja hi té molt de guanyat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies
REGNE UNIT

A la recerca de l’estabilitat britànica

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos eximits pel TC de la pena pels ERO

barcelona