Política

Solbes assegura que la Generalitat participarà en la gestió del Prat

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha reiterat aquest dimecres que la Generalitat participarà en la gestió de l'aeroport del Prat. Solbes ha explicat que "inicialment" la nova societat de gestió dels aeroports estarà participada al 100% per capital d'Aena, però posteriorment un 30% "s'obrirà a altres iniciatives" privades, i pel que fa a la gestió d'aeroports amb un volum de passatgers com el del Prat, "evidentment es donarà entrada a les corresponents comunitats autònomes".  "Està previst que sigui així en el cas de la Generalitat de Catalunya", ha dit, tot i que encara no se sap en quin percentatge.

Solbes ha recordat que la reforma del model aeroportuari és un compromís del govern espanyol i que l'agost del 2008 el consell de ministres va definir les línies bàsiques d'aquest nou model. El vicepresident econòmic del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions en resposta al diputat de CiU Pere Macias, que ha recordat que els estatuts del nou ens gestor dels aeroports "suposen la impossibilitat de la participació de la Generalitat de Catalunya i de les institucions catalanes a l'aeroport del Prat, tal com es va comprometre el president del govern espanyol". Per aquest motiu li ha preguntat si pensa vetllar perquè la Generalitat pugui participar de la gestió de l'aeroport del Prat en la nova organització.

Segons Macias, els estatuts de la nova societat de gestió dels aeroports "sembla que no tenen res a veure amb el que ha dit Solbes" perquè recullen que el capital de les societats mercantils per a la gestió dels aeroports "pertanyerà íntegrament" a l'Estat. Per tant, segons Macias, la "porta oberta" a la participació de la Generalitat "es tanca de forma flagrant" i tan sols permet de forma "vergonyosa" que una "ínfima minoria" dels membres del consell d'administració no siguin representants de l'Estat.

"Això no és el que el president Zapatero es va comprometre amb Maragall", ha dit Macias, que ha recordat que a Catalunya "hi ha una greu frustració" amb l'última proposta d'estatuts de la nova societat de gestió dels aeroports. Per aquest motiu li ha demanat que es "rellegeixi" els expedients i "corregeixi el rumb" d'Aena que "cada dia està més desenfrenada".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Josep Xifre Deulofeu
Alcalde de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina-TxE)

“Som prudents en la inversió; no volem fer cartes als Reis”

Santa Cristina d’Aro
Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts (PSC)

“No tocarem ni un pam de terreny agrícola o parc agrari”

Sant Vicenç dels Horts
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signen en el G7 un acord bilateral de seguretat

barcelona
estat francès

L'esquerra francesa tanca un acord per concórrer unida a les eleccions en un nou Front Popular

barcelona
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
DRETS HUMANS

Israel, a la llista de l'ONU de responsables de morts de nens en conflictes el 2023

BARCELONA
tribunals

Més revisions del TSJC: Buch, l’exescorta de Puigdemont i fins a vuit agents

barcelona