Política

Magdalena Álvarez haurà de comparèixer al Congrés per parlar de l'aeroport del Prat a petició d'ERC

Política

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, haurà de comparèixer davant el ple del Congrés per parlar del model aeroportuari i la participació de la Generalitat en la gestió de l'aeroport del Prat. Així ha quedat pal·les aquest dijous a la Junta de Portaveus de la cambra baixa un cop ERC ha aconseguit un acord de facto perquè el PP, CiU, IU, i ICV donin suport a la petició conjunta amb el PNB en la pròxima reunió ordinària de la Junta. La ministra donarà explicacions a la cambra baixa previsiblement el pròxim 22 d'abril un cop acabi la sessió de control.

Magdalena Álvarez haurà de detallar els plans del ministeri de Foment per al nou model aeroportuari després que es donés a conèixer que els estatuts del nou ens que gestionarà els aeroports inicialment serà 100% de capital de l'Estat. La petició d'ERC va signada conjuntament amb el PNB, una formació que en la passada legislatura va evitar precisament que la ministra de Foment comparegués per donar explicacions pel caos de Rodalies de Barcelona.

Els republicans han portat la qüestió a la Junta de Portaveus extraordinària que ha tingut lloc aquest dijous al Congrés, en què el PSOE i la resta de grups han aconseguit fer caure la petició del PP perquè Zapatero comparegués en un ple extraordinari per informar de la sortida de les tropes espanyoles de Kosovo.

Com que la compareixença d'Álvarez no es produirà de forma extraordinària, no s'ha pogut votar aquest dijous, però el president del Congrés, José Bono, s'ha compromès a introduir-ho a la pròxima junta ordinària, on prosperarà amb el suport de PP, CiU, ICV i IU, que ja han expressat que votaran a favor de la proposta.

Aquest dimecres el portaveu d'ERC, Joan Ridao, ja va posar la qüestió de l'aeroport del Prat sobre la taula del portaveu socialista, José Antonio Alonso, en una trobada a petició del PSOE en què Alonso va demanar el suport "puntual" dels republicans. Ridao va apuntar que sense finançament, Rodalies i Aeroport, no hi ha acords possibles.

Aquest dimecres Solbes, va reiterar que la Generalitat formarà part de l'ens que gestionarà el Prat, mentre que des de Barcelona el president de la Generalitat, José Montilla, va recordar a l'executiu de Zapatero que només acceptarà un model de gestió del Prat en què la Generalitat sigui "determinant".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.