Política

El tripartit i CiU rebutgen una moció del PP que reprovava Saura per pactar amb De la Vega

Política

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dijous amb els vots del grup del tripartit i CiU una moció del grup parlamentari del PPC que demanava la reprovació del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, per haver fet un pacte "a títol individual" amb María Teresa Fernández de la Vega sobre finançament.

Segons el text de la moció, el PPC demana la reprovació de Saura "per arribar a acords, a títol individual i prescindint del criteri del govern,m amb la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, "sobre aspectes que afecten a l'interès general dels catalans, sense cap garantia". El text fa referència al pacte Saura-De la Vega segons el qual el finançament s'havia de pactar abans de mitjans de novembre, una data que no es va complir. La portaveu del PPC al Parlament, Carina Mejías, ha acusat Saura "d'utilitzar la conselleria amb fins partidistes", tot fent referència també a la polèmica per la presència de comandaments dels Mossos a la conferència de Saura.

La moció també reclamava a la cambra catalana que manifestés el seu "profund respecte" per la decisió que adopti el Tribunal Constitucional en relació als recursos interposats contra l'Estatut. A més, demanava que s'expressés de "forma unànime" que "acatarà" el contingut de les sentències que pronunciï. Aquesta moció ha esta rebutjada pels grups que donen suport al govern i per CiU, mentre que els populars han rebut el suport del grup mixt, que només s'ha abstingut en un punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.