Política

Saura garanteix als partits que pressionarà el ministeri per agilitzar les transferències

El conseller d'Interior, Joan Saura, va garantir dimarts a la part catalana de la Comissió Mixta de traspassos que emplaçarà el ministeri que encapçala Elena Salgado a agilitzar les transferències pendents.

Durant la trobada que la Comissió Mixta ha de celebrar avui a Madrid, Saura té previst rebutjar l'obertura de noves ponències abans que es tanquin els traspassos que ara es negocien i reclamarà un calendari sobre les carpetes en marxa. Des de la part catalana s'exigeix la conclusió dels temes pendents abans de l'estiu.

La reunió de la Comissió Mixta es convoca set mesos després de la darrera cita. El llanguiment de la periodicitat de les trobades és directament proporcional al ritme paquidèrmic de desplegament de l'Estatut. I aquest, al seu torn, és equiparable als resultats en la negociació del finançament, que aquesta setmana complia mig any d'endarreriment. En aquest context, el conseller va assegurar que exposaria la irritació catalana durant la reunió a Madrid.

L'exigència de Saura sobre el calendari s'està convertint en tot un clàssic. Ja en la reunió de juliol de la Comissió Mixta va reclamar a la ministra una agenda de prioritats pel desplegament de l'Estatut. Però Salgado va fer el desentès i la reunió va acabar sense fixar cap ritme.

De fet, el més cridaner d'aquella cita va ser que de nou quedaven aparcades les rodalies de Renfe. El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'havia compromès a fer efectiu el traspàs de Rodalies el gener del 2008. Fins ara, però, l'acord entre les dues administracions ha resultat impossible.

La de Renfe no és l'única carpeta que hi ha pendent. N'hi ha moltes més. Per això, el conseller es nega a obrir nous traspassos fins que les ponències que estan treballant tanquin les transferències. Es tracta d'un gir en l'estratègia, atès que en l'anterior reunió Saura reclamava l'obertura de noves ponències.

La comissió d'avui té dos punts a l'ordre del dia: les autoritzacions inicials de treball per a estrangers i el traspàs de mitjans per a òrgans judicials. El balanç de set mesos de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.