Política

El PSC assegura que l'important és el resultat i rebutja "forçar els terminis"

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha mostrat aquest dilluns cert optimisme sobre la marxa de la negociació del nou sistema de finançament entre la Generalitat i el govern espanyol. "La música comença a sonar bé, esperem conèixer aviat la lletra, i després lògicament també les xifres", ha dit, després de la reunió de la comissió executiva dels socialistes catalans.

Davant el termini del 31 de desembre per arribar a un acord, Iceta ha dit que "l'important és el resultat" i ha rebutjat "forçar els terminis" si això ha d'implicar un "mal acord". "D'aquí al 31 hi ha dies per conèixer el document al qual s'ha compromès el govern espanyol', ha dit.

La cimera del 20
Iceta ha remarcat que el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va "desbloquejar" la negociació amb la cimera del passat 20 de desembre amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero i veu l'Estat amb "voluntat política de negociar un bon acord".

Els socialistes catalans han fet aquest dilluns una valoració de l'estat de les negociacions de finançament lluny de la que van fer ara fa quinze dies, en l'anterior reunió de la direcció. Aleshores, el 15 de desembre, els socialistes catalans van donar el seu sí als pressupostos de l'Estat per al 2009, al mateix temps que van alertar d'un canvi de relacions amb el PSOE si no s'evidenciava que el govern espanyol tenia voluntat de complir amb l'Estatut i no es treballés per un acord per a finals d'any.

La negociació segueix
Iceta, però, ha assenyalat que encara no s'ha acabat la negociació i que cal apostar per un nou finançament que "respecti l'Estatut i sigui just per a Catalunya, amb un anivellament que no penalitzi les comunitats més dinàmiques, amb una important aportació de recursos per part de l'Estat". En tot cas, ha celebrat alguns dels aspectes que s'han anat posant a sobre de la taula els últims dies, com ara una dotació específica per als territoris amb llengua pròpia.

El portaveu socialista ha rebutjat parlar de xifres i ha carregat contra CiU, de qui diu que té el "rècord mundial de xifres, amb sis". "En aquesta carrera no ens hi trobaran", ha dit, tot situant l'Estatut i les resolucions aprovades al Parlament com a marc de negociació.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.